Φυσική Γ΄ γενικού λυκείου

Περιγραφή
Τα 2 κεφάλαια του βιβλίου είναι χωρισμένα σε 8 ενότητες. Κάθε ενότητα αποτελείται από τα εξής μέρη:
– Θεωρία και επεκτάσεις θεωρίας:
Αναπτύσσεται αναλυτικά η θεωρία της ενότητας υπερκαλύπτοντας το σχολικό βιβλίο
– Εμβαθύνοντας στη θεωρία:
Απαντημένες ερωτήσεις εμβάθυνσης στη θεωρία
– Απάντησε σε ερωτήσεις:
Ένας μεγάλος αριθμός ερωτήσεων όλων των τύπων για απάντηση
– Βασικά “κλειδιά” (με παραδείγματα):
Λυμένα παραδείγματα-κλειδιά για την περαιτέρω μελέτη της ύλης της ενότητας. Καθένα από αυτά έχει συγκεκριμένο διδακτικό στόχο (που τονίζεται δίπλα)
– Λύσε ασκήσεις σε πρώτο επίπεδο:
ή “Ξεκλειδώνοντας” με τα βασικά κλειδιά. Παραδείγματα για λύση, παρόμοια με τα λυμένα, για την εμπέδωση μέσω της εξάσκησης
– Και άλλα λυμένα παραδείγματα σε δεύτερο επίπεδο:
Ένα μεγάλο πλήθος λυμένων συνδυαστικών και πρωτότυπων παραδειγμάτων
– Λύσε και άλλες ασκήσεις σε δεύτερο επίπεδο:
Ένα μεγάλο πλήθος ασκήσεων και προβλημάτων προς λύση
– “Πνεύμα” Πανελληνίων:
Παρατίθενται προς λύση όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στις Πανελλήνιες εξετάσεις από τη συγκεκριμένη ύλη της κάθε ενότητας (Ημερήσιου Λυκείου, Εσπερινού Λυκείου, Αποδήμων, Επαναληπτικές Ημερήσιου και Εσπερινού Λυκείου). Στο τελευταίο τμήμα του βιβλίου βέβαια υπάρχουν και οι αναλυτικές λύσεις αυτών των θεμάτων ανά ενότητα.
– Κριτήριο αξιολόγησης.Γεννήθηκε στη Σάμο και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής Φυσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με την ποίηση από μικρό παιδί. Στο χώρο του βιβλίου όμως εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1993 σε έναν άλλο τομέα, που… κι αυτός έχει σχέση με την ποίηση, τη Φυσική. Έχει εκδώσει πολλά σχολικά βοηθήματα Φυσικής για το ενιαίο λύκειο, όλα από τις εκδόσεις “Πατάκη”. Είναι επίσης μέλος της συγγραφικής ομάδας των ίδιων εκδόσεων που, στο πλαίσιο ελεύθερου διαγωνισμού που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, συνέγραψε τα σχολικά βιβλία της Φυσικής Γενικής Παιδείας και για τις τρεις τάξεις του ενιαίου λυκείου. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές “Γραπτά μηνύματα” (2001), “Διαθέσεις” (2005) και “Τρίτη στάση” (2012). Τον Δεκέμβριο του 2005 ποιήματά του μεταφράστηκαν στα βουλγαρικά από τον Μπορίς Ζογκόβ και δημοσιεύτηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό “Πλαμάκ”. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (A.I.C.L.)

Συγγραφέας: Σαρηγιάννης Αντώνης, Σαρρηγιάννης Αντώνης Ι.
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-16-3130-5
Σελίδες: 631
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φυσική – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)
Σειρές: Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.21 €