Φυσική αγωγή και αθλητισμός στις ένοπλες δυνάμεις από των αρχαίων χρόνων μέχρι σήμερα

Περιγραφή
Φιλοδοξία του συγγραφέα του παρόντος έργου είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τη βαθύτερη σχέση που ενώνει τη Σωματική Άσκηση ‘Αθληση και τη στρατιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις αντιλήψεις των αρχαίων προγόνων μας, ότι η Γυμναστική και η Άθληση συμβάλλουν όχι μόνο στην άρτια πολεμική προετοιμασία των νέων, αλλά προεχόντως στη δημιουργία ολοκληρωμένων πολιτών.
Μέσα από μια συστηματική και εμπεριστατωμένη αναφορά στο ρόλο της Φυσικής Αγωγής στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων, ο καθηγητής Θεόδωρος Ανδρεάκος αναδεικνύει με ανάγλυφο τρόπο την καλλιέργεια και ανάπτυξη υγιών και ευγενών ιδανικών και υψηλών αξιών στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Κατά τούτο, το βιβλίο αυτό καλύπτει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα στη σχετική με τον αθλητισμό βιβλιογραφία μας.Ο Θ. Α. Ανδρεάκος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Διδάκτωρ Μηχ/γος Μηχανικός με Master στην ηλεκτρονική μηχανική, διπλωματούχος του Ε.Μ.Π. και απόφοιτος της Σ.Σ. Ευελπίδων. Αθλητής του Πανελλήνιου Γ.Σ. υπήρξε βασικό στέλεχος της Ομάδος Βόλλεϋ. Μέλος της Εθνικής Βόλλεϋ το 1964. Εύελπις και στη συνέχεια μόνιμος αξιωματικός μετείχε των αντιπροσωπευτικών ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Βόλλεϋ, Μπάσκετ και Ξιφασκίας, ενώ διετέλεσε μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ε.Δ. (Α.Σ.Α.Ε.Δ.) και του International Military Supports’Council (CISM) το 1961-64. Αφού εγκατέλειψε την ενεργό δράση ως αθλητής ασχολήθηκε με τα διοικητικά του αθλητισμού και δημιούργησε την Ομοσπονδία Πετοσφαιρίσεως αφού διαχώρισε το βόλλεϋ και το μπάσκετ σε δύο ανεξάρτητες ομοσπονδίες Ε.Ο.ΠΕ. και Ε.Ο.Κ. το 1970.

Συγγραφέας: Ανδρεάκος Θεόδωρος Δ.
Εκδότης: Γεωργιάδης – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-316-456-9
Σελίδες: 349
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φυσική αγωγή και εκπαίδευση, Αθλητισμός – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.00 €