Φυσικά Ε΄ τάξης δημοτικού

Περιγραφή
Το παρόν βιβλίο δεν αντικαθιστά αυτό του οργανισμού, ούτε είναι ένα απλό «λυσάρι» για τις ασκήσεις του. Eίναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα του σχολικού βιβλίου της E’ τάξης του δημοτικού, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη μεθοδική και με κατανοητό τρόπο ανάπτυξη της θεωρίας, ώστε ο αναγνώστης να αντιλαμβάνεται με ευκολία τους ορισμούς και τις έννοιες της Φυσικής.
Το κάθε κεφάλαιο χωρίζεται σε τρία μέρη:
– στο πρώτο υπάρχει η θεωρία, γραμμένη με απλό και παραστατικό τρόπο
– στο δεύτερο γίνεται η επεξεργασία των ασκήσεων, των παρατηρήσεων και των συμπερσμάτων του τετραδίου εργασιών
– στο τρίτο μέρος δίνουμε ασκήσεις και ερωτήσεις επανάληψης για περισσότερη εξάσκηση.
Tο βιβλίο περιέχει ένθετο 16σέλιδο με τις λύσεις και τις απαντήσεις των ασκήσεων και των ερωτήσεων επανάληψης.
Aπευθύνεται στους μαθητές, στους γονείς τους, καθώς και στους δασκάλους.
Ο Σωτήρης Μπαμπατζάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971 και είναι εκπαιδευτικός με πτυχία Δασκάλου και Θεολόγου. Έχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον κλάδο της Ιστορικής Θεολογίας με ειδίκευση στη Γραμματεία. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής και Σκηνοθέτης, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων και Ευρωπαίων Σκηνοθετών. Συνεργάστηκε με το Αριστοτέλειο Κολέγιο (Γυμνάσιο – Λύκειο), ως καθηγητής των Θρησκευτικών και της Θεατρικής Αγωγής. Από το 2002 μέχρι σήμερα διδάσκει στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης (Δημοτικό). Την περίοδο 2003 – 2004 δίδαξε στο Ι.Ε.Κ. Επανομής το μάθημα της Σκηνοθεσίας στον τομέα των Εικονοληπτών. Έπαιξε ως ηθοποιός στις παραστάσεις του Γιάννη Μαλλούχου: «Μέγας Αλέξανδρος», «Μιλάτε Ελληνικά;», «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» κ.ά. Έπαιξε ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτησε τα έργα: «Παύλος Μελάς», «Η Άλωσις», «Τα ρούχα του βασιλιά», «Βατραχομυομαχία», «Δεσποινίς Ετών 39», «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος». Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Πάροδος του Ο.Ι.Π.Π. την περίοδο 2000 – 2002. Συνδιοργανωτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Προγράμματος της Διεθνούς (10 χώρες) Καλλιτεχνικής Συνάντησης «Folklore Meets Progressive» με την «Εσαεί εν ροή» και τη συμμετοχή της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τον Ιούνιο του 2005. Έχει γράψει παιδαγωγικές και θεολογικές μελέτες, άρθρα σε περιοδικά, ομιλίες, θεατρικά έργα κ.ά. Το 2006 κυκλοφόρησαν τα σχολικά βοηθήματα που πόνησε με τίτλο «Το περιβόλι των γνώσεων», Τετράδιο δημιουργικής γραφής, για τους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου, «Φυσικά, Ερευνώ κι ανακαλύπτω» για την Ε’ τάξη του δημοτικού σχολείου και το 2007 «Έρευνα και δημιουργία- Μαθαίνω τη γραμματική λύνοντας ασκήσεις» για τους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου από τις εκδόσεις Ζήτη. Από τον Ιούλιο του 2006 έως και τον Μάιο του 2007 κατείχε τη θέση του Art Academy Director της Ακαδημίας Τέχνης του Ι.Ε.Κ. Ακμή, όπου και δίδαξε Ιστορία Θεάτρου και Υποκριτική. Επίσης κυκλοφορεί και η ποιητική του συλλογή «Τα σπασμένα φτερά του ονείρου και Η αφορμή να ζεις» (τα της νιότης πρώτα γράμματα), 2007, εκδ. Έβενος. Τα Χριστούγεννα του 2011 έγραψε και εξέδωσε το πρώτο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού «Πνευματικά Ίχνη» με θεολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Από τις εκδόσεις Ζήτη κυκλοφορούν τα θεατρικά του έργα, «Η Άλωσις, 1453» και «Δημήτριος, 305 μ.Χ.».

Συγγραφέας : Μπαμπατζάνης Σωτήρης, Κιοσές Χρήστος
Εκδότης : Ζήτη
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-456-040-9
Σελίδες : 152
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Φυσική – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.37 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.