Φυλές και εκτροφή σκύλου και γάτας

Περιγραφή
Στις αναπτυγμένες οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χώρες οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων «ωθούν» σε αύξηση του αριθμού των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς (ιδιαίτερα του σκύλου και της γάτας), σε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, διατροφής και περίθαλψης τους και σε θέσπιση από την πολιτεία επαρκέστερων προστατευτικών νόμων. Στην Ελλάδα σήμερα το 10% περίπου των νοικοκυριών είχαν σκύλο και το 8% γάτα, ενώ οι προοπτικές δείχνουν ανοδική τάση. Έτσι, οι ασχολούμενοι επιστήμονες (κτηνίατροι, φοιτητές της Κτηνιατρικής κτλ.), οι ιδιοκτήτες σκύλου και γάτας, αλλά και οι ζωόφιλοι, έχουν και σταδιακά θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από γνώση και ενημέρωση σχετικά με τους παραδοσιακούς αυτούς κατοικίδιους «συντρόφους» του ανθρώπου. Στην ενημέρωση αυτή ευελπιστούμε να συμβάλει και το παρόν βιβλίο.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο Μέρη. Το Πρώτο Μέρος αφορά στο σκύλο και αναφέρεται στην Προέλευση, Ταξινόμηση, Ονοματολογία και Χρησιμότητα, στα Εξωτερικά Μορφολογικά Χαρακτηριστικά και την Εκτίμηση της ηλικίας, στις Φυλές, στην Αναπαραγωγή (γονιμοποίηση – κυοφορία – τοκετός – φροντίδες), στην Εκτροφή (διατροφή – περιποίηση -κατοικία) και τέλος, στην Εκπαίδευση και τους Διαγωνισμούς. Το Δεύτερο Μέρος αφορά στη γάτα και έχει ακριβώς την ίδια διάταξη ύλης με το Πρώτο Μέρος. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται η πιο πρόσφατη σχετική νομοθεσία, που ισχύει στην Ελλάδα.

Συγγραφέας : Τσερβένη – Γούση Αγγελική Σ.
Εκδότης : Σύγχρονη Παιδεία
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-357-102-4
Σελίδες : 328
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Κτηνοτροφία, Ζωολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.86 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.