Φιλόσοφοι στο ντιβάνι

Περιγραφή
Όταν οι αθάνατοι πλέον Πλάτωνας, Καντ και Σαρτρ ξαπλώνουν στο ντιβάνι του Φρόιντ, τότε τα πιο ουσιώδη ερωτήματα της φιλοσοφίας αναβλύζουν σχεδόν αυτόματα, αποκτώντας μια σύγχρονη λάμψη. Επιλέγοντας να ενσαρκώσει τους τρεις φιλοσόφους, ο Σαρλ Πεπάν μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, μυθιστορηματικό και κάπως παιχνιδιάρικο, διεισδύοντας στην καρδιά της Δυτικής σκέψης. Ταυτόχρονα προσεγγίζει τις ιδέες των φιλοσόφων με βάση τα βιώματα και τα συναισθήματά τους, και έτσι τα φιλοσοφικά συστήματα εμφανίζονται ως άρρηκτα δεμένα με τις εμμονές των δημιουργών τους: τον ιδεαλισμό για τον Πλάτωνα, το καθήκον του τυπικού Γερμανού για τον Καντ, το βλέμμα των άλλων για τον πάντα υπαρξιστή Σαρτρ.
«Η φιλοσοφία οριζοντιωμένη στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή. Σ’ αυτό το λόγιο και πρωτότυπο έργο, ο Σαρλ Πεπάν θέτει εκ νέου επί τάπητος καίρια ερωτήματα της δυτικής σκέψης, ξεσκονίζοντας παλαιά βιβλία και επανεξετάζοντας τη διδασκαλία της φιλοσοφίας»
(«Le Figaro»)Ο Σαρλ Πεπάν, 35 ετών, καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας, διδάσκει στο Κρατικό Λύκειο της Λεγεώνας της Τιμής, στο Σεν Ντενί, καθώς και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών, στο Παρίσι. Ύστερα από δύο μυθιστορήματα, τα οποία επαίνεσε ιδιαίτερα η Κριτική και εκτίμησε το κοινό (τα «Κατάβαση» και «Οι άπιστοι»), εξέδωσε και ένα δοκίμιο εισαγωγής στη φιλοσοφία, που γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία («Μια εβδομάδα φιλοσοφίας»). Όλα τα έργα του κυκλοφόρησαν στη Γαλλία από τις εκδόσεις «Flammarion».

Συγγραφέας : Pepin Charles
Μεταφραστής : Στρίγκος Γιάννης
Εκδότης : Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-398-374-8
Σελίδες : 364
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική – Ερμηνεία και κριτική, Φιλοσοφία, Νεότερη, Πλατωνική φιλοσοφία – Ερμηνεία και κριτική, Φιλοσοφία – Ερμηνεία και κριτική, Φιλοσοφία, Σύγχρονη
Σειρές : Ξένοι Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.32 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.