Φιλοσοφικά κείμενα

Περιγραφή
Η συμβολή του Μάο Τσετούγκ στην ανάπτυξη του διαλεκτικού υλισμού είναι ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, οι οποίες δεν περιορίζονται στον χώρο των φιλοσοφικών σπουδών αλλά επεκτείνονται πρώτα και κύρια στο πεδίο των πολιτικών εξελίξεων και των διεργασιών στο ίδιο το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα.
Παρ’ ότι η διαλεκτική μέθοδος διαχέεται στο σύνολο του έργου που μας άφησε ο Μάο, η επιλογή και συγκέντρωση των σημαντικότερων φιλοσοφικών του έργων σε νέα μετάφραση έρχεται, πρώτον, να καλύψει το εκδοτικό κενό του μαοϊκού έργου στην Ελλάδα και, δεύτερον, να συμβάλει στον διάλογο ώστε να αξιοποιηθεί δημιουργικά στην επαναστατική διαδικασία στον τόπο μας.
Έχουν συγκεντρωθεί κείμενα που καλύπτουν την περίοδο 1936-1966, δηλαδή από τη Μεγάλη Πορεία μέχρι το ξεκίνημα της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης, περιλαμβάνοντας φυσικά τα κλασικά πλέον κείμενα «Για την πράξη» και «Για την αντίθεση» καθώς και νέα επιλογή από την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κίνα.Ο Μάο Τσετούνγκ (26 Δεκεμβρίου 1893 – 9 Σεπτεμβρίου 1976). Υπήρξε ηγέτης της Κινεζικής Επανάστασης, σημαντικός πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης του 20ού αιώνα. Υπήρξε επίσης ποιητής και καλλιγράφος.

Συγγραφέας : Mao Zedong 1893-1976
Μεταφραστής : Αρκολάκης Μανόλης, Μάης Χρίστος, Μαρίνου Χρύσα, Περπερίδου Χρυσή, Θανάση Χρυσάνθη
Επιμελητής : Αρκολάκης Μανόλης, Βαρβάρης Θοδωρής, Γκρούη Ελένη
Εκδότης : Εκτός των Τειχών
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-98278-4-5
Σελίδες : 324
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Πρόσωπα στην ιστορία, Κομμουνισμός, Πολιτική επιστήμη – Φιλοσοφία και θεωρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.24 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.