Φεγγαριαστήκανε στα Ταμπάχανα

Περιγραφή
Ήταν, βλέπεις, κοριτσάκι. Μόλις είκοσι τριών χρονών. Είναι τόσα πολλά, δεν μπορώ να τα θυμάμαι άλλο. Χρόνια προσπαθούσα να τα καταχωνιάσω μέσα μου. Τι μ’ έπιασε να τα ξεσκαλίσω στα σαράντα τέσσερα χρόνια μου; Φταίει η φωτογραφία πάνω στο τραπεζάκι. Κάθε φορά που τη βλέπω, το μυαλό μου χάνεται… Πάτρα, Ελβετία, Καλλιθέα, Παιανία. Περίμενα πότε θα φύγουν. Έτρεχα στο κάτω δωματιάκι να κρύψω αυτά που με βασάνιζαν, στο μπλε τετράδιο. Όπως στην εφηβεία μου, τρύπωσα στον καμπινέ να καπνίσω.
Παράξενα ξύλινα στρατιωτάκια, κεφάλια από άλογα, μικρά ξόανα με στέμματα, καπέλα, τσεμπέρια, ομπρέλες, πουλιά πάνω απ’ τη θάλασσα. Στιγμιαίο πέταγμα η ζωή τους. Μιζέρια. Το πρόσωπό της μαραζώνει η απόγνωση, για κάτι ασήμαντο, για ένα τίποτα.
Ένα τίποτα δικό σας πια. Στο χέρι σας.
Ρούλα Καρακατσάνη.Η Ρούλα Καρακατσάνη γεννήθηκε το 1947 στην Πάτρα. Μεγάλωσε με τις δυσκολίες της εποχής. Εμφύλιος, μετανάστευση, φτώχεια. Το 1969 παντρεύτηκε τον Θύμιο Καρακατσάνη. Το πρώτο βιβλίο της με τίτλο «Φεγγαριαστήκανε στα Ταμπάχανα» κυκλοφόρησε το 1993 απ’ τις εκδόσεις Λιβάνη. Το δεύτερο κυκλοφόρησε το 1996, με τίτλο «Έξω απ’ τη ‘Σόνια’ στις επτά» (αφήγημα), το τρίτο το 1999, με τίτλο «Η Εύελπις του αιώνα» (διηγήματα). Το 2001 ακολούθησε το μυθιστόρημα «Εδώ αρχίζει τ’ όνειρο».

Συγγραφέας : Καρακατσάνη Ρούλα
Εκδότης : Άγκυρα
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-422-067-5
Σελίδες : 144
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.