Φαρμακευτικό μάρκετινγκ

Περιγραφή
Το “Φαρμακευτικό μάρκετινγκ” αποτελεί αυστηρά εξειδικευμένο πεδίο εφαρμογής του μάρκετινγκ και χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιαιτερότητες που κάνουν εξαιρετικά δύσκολη και δαπανηρή την υλοποίηση των ενεργειών του.
Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να καλύψει το απόλυτο κενό σε ό,τι αφορά το πεδίο του φαρμακευτικού μάρκετινγκ στην ελληνική βιβλιογραφία. Στα περιεχόμενα ενσωματώθηκαν όλες οι βασικές και επίκαιρες γνώσεις γύρω από τη θεωρία, την πρακτική και τη δεοντολογία του μάρκετινγκ των φαρμακευτικών και των άλλων συναφών προϊόντων.
Ενδεικτικά στα περιεχόμενα του βιβλίου περιλαμβάνονται:
– Ανάλυση του περιβάλλοντος του “Φαρμακευτικού μάρκετινγκ”
– Ο σχεδιασμός της στρατηγικής μάρκετινγκ
– Η εφαρμογή του συστήματος Key Account Management από τις φαρμακευτικές εταιρίες.
– Η διαχείριση των κρίσεων στο φαρμακευτικό κλάδο
– Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Ηθική Συμπεριφορά των φαρμακευτικών εταιριών
– Οι στρατηγικές ανάπτυξης των φαρμακευτικών εταιριών
– Ο σχεδιασμός του προγράμματος μάρκετινγκ
Το βιβλίο εξυπηρετεί τις μαθησιακές και επαγγελματικές ανάγκες στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών που εργάζονται στον κλάδο των προϊόντων και υπηρεσιών υγείας και θέλουν να αποκτήσουν, να συστηματοποιήσουν η να εμπλουτίσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν στο συγκεκριμένο πεδίο.
Το βιβλίο καλύπτει επίσης τις μαθησιακές ανάγκες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών των φαρμακευτικών σχολών καθώς και άλλων ΑΕΙ / ΤΕΙ και κολεγίων που υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την οργάνωση και διοίκηση μονάδων υγείας.Ο Νίκος Καζάζης είναι σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακής Στρατηγικής με πολυετή διοικητική και ακαδημαϊκή πείρα. Έχει διατελέσει για δώδεκα χρόνια Γενικός Διευθυντής του ICBS Athens Business School καθώς και διευθυντής και καθηγητής Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακής Στρατηγικής του πιστοποιημένου από το ΑΜΒΑ, μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος-καθηγητής Μάρκετινγκ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συνεργάτης του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Chartered Institute of Marketing της Μεγ. Βρετανίας. Κατά την εικοσαετή θητεία του ως διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων εργάστηκε ως διευθυντής στο τμήμα Μάρκετινγκ της Unilever Hellas, Εμπορικός Διευθυντής (Sales & Services Director) της A.C. Nielsen Hellas και Γεν. Διευθυντής της Conquest Europe. Έχει διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος και ανεξάρτητο μέλος ΔΣ ανωνύμων εταιριών. Διαθέτει πολύχρονη πείρα στην εκπαίδευση στελεχών μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και οργανισμών όπως οι: Unilever, S. C. Johnson, Reckitt & Colman, Vodafone, Groupe Schneider, American Express, Τράπεζα ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΤΒΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΟΤ, ΕΟΜΜΕΧ, ΟΠΕ κ.α. Έχει συνεργαστεί επίσης με πολλούς κρατικούς και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς όπως η ΕΕΔΕ, το ΕΛΚΕΠΑ, κ.α. Σπούδασε οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) και εξειδικεύθηκε στο Μάρκετινγκ (M.sc.) στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα Διεθνούς και Στρατηγικού Μάνατζμεντ στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Unilever στο Λονδίνο και στο Ashridge Management College αντίστοιχα. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση με εξειδίκευση στη μεθοδολογία της “Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης” (Open & Long Distance Learning). Έχει λάβει μέρος ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια ενώ άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Ναυτεμπορική”, “Κέρδος”, “Εξπρές” καθώς και στα περιοδικά “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, “Έψιλον” (Μηνιαία Επιθεώρηση για θέματα ΕΟΚ), “Marketing Week”, “Marketing Report”, “Manager” και πολλά άλλα.

Συγγραφέας: Καζάζης Νίκος
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-351-871-9
Σελίδες: 596
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μάρκετινγκ, Εταιρείες, Υπηρεσίες υγείας – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.34 €