Υπόθεση Πολκ – Στακτοπούλου

Περιγραφή
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, προβάλλει ξεκάθαρα η περιπετειώδης διαδρομή μιας υπόθεσης που χαρακτηρίστηκε σαν η ελληνική εκδοχή της Υπόθεσης Ντρέυφους και σύρθηκε σε μια μακροχρόνια ταλαιπωρία 60 χρόνων, συνοδευόμενη από μια εξαρχής άδικη, σκληρή και πρόδηλα εσφαλμένη δικαστική κρίση.
Ωστόσο, η όποια δικανική κρίση, απαρχής μέχρι σήμερα, εάν δεν είχε υποταχθεί στη βούληση του ξένου και ντόπιου κατεστημένου και είχε χρησιμοποιήσει στη μεταχείριση της Υπόθεσης Πολκ-Στακτόπουλου κριτήρια νομιμότητας (όπως ταιριάζει στη λειτουργία της δικαιοσύνης) και όχι κριτήρια σκοπιμότητας (όπως συμβαίνει στην Εκτελεστική Εξουσία), τότε ασφαλώς η Δικαιοσύνη της χώρας μας θα είχε διώξει από πάνω της το στίγμα που κάποιοι σκοτεινοί μηχανισμοί και κάποιοι ανάξιοι αξιωματούχοι την άφησαν να κουβαλάει επί τόσα χρόνια…
Και, όσο η αδικία εις βάρος του τραγικού θύματος, του δημοσιογράφου Γρηγ. Στακτόπουλου, θα παραμένει σαν ανοικτός λογαριασμός της Δικαιοσύνης και σαν εκκρεμότητα προς την ανθρώπινη Ιστορία, τόσο τα πορτραίτα του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη θα παραμένουν ασάλευτα και σκυθρωπά για να κοσμούν τους τοίχους της μεγάλης αίθουσας του Αρείου Πάγου και να θυμίζουν στους επερχόμενους το χρέος προς την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη…Ο Αθανάσιος Γ. Καφίρης γεννήθηκε το 1936 στα Περιβόλια Ολυμπίας του Νομού Ηλείας. Τελείωσε τη Νομική Σχολή Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Γαλλίας (Παρίσι 1978-79). Σαν εισαγγελικός λειτουργός υπηρέτησε διαδοχικά στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Πειραιά, Κέρκυρας, Αθήνας, Χίου, Αμαλιάδας, Γρεβενών, Βόλου. Προαγόμενος στον επόμενο βαθμό διετέλεσε Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας και ακολούθως Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών (Προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων και δικαστικής συνδρομής μέχρι το 2000) και στη συνέχεια Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου (2001-2003). Από το Δικαστικό Σώμα, μετά από επιτυχή και ευδόκιμη υπηρεσία 39 χρόνων, παραιτήθηκε τον Απρίλη του 2003 για «προσωπικούς λόγους». Παράλληλα δίδαξε στη Σχολή Δικαστών από το 1998 ως το 2001, εκπροσώπησε την Ελλάδα για θέματα ποινικής δικαιοσύνης σε συνέδρια και συνόδους της Ε.Ε. (1997-2001) και υπήρξε Νομικός Εμπειρογνώμων σε αποστολή της Ε.Ε. για την «Οργάνωση και Λειτουργία των Εισαγγελικών Γραφείων» στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (Σαράγεβο 2003).
Έχει δημοσιεύσει εργασίες και μελέτες για διάφορα θέματα.
Είναι έγγαμος με τη Νίκη Μ. Φάντη και έχουν δυο παιδιά, τον Γιώργο (γεν. 1974) που είναι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Μαρίσα (γεν. 1975) που είναι δικηγόρος Αθηνών.

Συγγραφέας : Καφίρης Αθανάσιος Γ.
Εκδότης : Προσκήνιο
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-8318-47-5
Σελίδες : 291
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Δίκες, Πολιτική – Ελλάς
Σειρές : Ιστορία και Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.76 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.