Υπολείμματα επαγγέλματος

Περιγραφή
Οι κενές ώρες στο σχολείο. H καθημερινή διαδρομή με το τραμ. Οι «διαβαθμίσεις» στη ζωή ενός δασκάλου. H απώλεια. Οι μαθητές του μόχθου. Τα αόρατα επιτελεία που κυβερνούν τις ψυχές των ανθρώπων. H ιστορία μιας βρύσης. Ένα σπίτι που μοιάζει με άσυλο. H νυχτερινή συζήτηση στη γέφυρα του πλοίου. Οι αρρώστιες της ψυχής. H επίκληση των φαντασμάτων. Μια διάλεξη στο «Ιμπέριαλ Κολλέγκι». H εισβολή στο σπίτι ενός βασανισμένου. Μια γυναίκα πού παρακολουθεί την ιστορία να διαδραματίζεται ερήμην της. H εκμετάλλευση.
Τα «Yπολείμματα επαγγέλματος» δε συνιστούν απλώς ιστορίες κρυμμένων παθών, αλλα συναποτελούν μια «συλλογή αριστοτεχνημάτων», όπως επισήμαινε χαρακτηριστικά ο Ναπολέων Λαπαθιώτης στο περιοδικό «Νέα Εστία» το 1940. Σε αυτή τη συλλογή οι ανακλάσεις των κοινωνικών αντιφάσεων είναι τόσο ευδιάκριτες, που μεταγγίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος στον αναγνώστη τον εγγενή προβληματισμό και τη λεπτή ευαισθησία της Έλλης Aλεξίου, της μόνης ίσως Ελληνίδας πεζογράφου που συνύζευξε δημιουργικά την ιδιότητα της συγγραφέως με αυτή της παιδαγωγού.

Συγγραφέας : Αλεξίου Έλλη 1894-1988
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-03-4249-0
Σελίδες : 148
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα
Σειρές : Έλλης Αλεξίου Άπαντα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.