Υπαλληλικό δίκαιο

Περιγραφή
Το βιβλίο αναλύει τις επί μέρους διατάξεις του νέου Υπ. Κ. (ν. 2683/1999), όπως έχει εν τω μεταξύ τροποποιηθεί σε συνδυασμό με το Αναθεωρημένο Σύνταγμα 1975/86/01.
Εξετάζει τόσο το ουσιαστικό, όσο και το πειθαρχικό μέρος του Υπαλληλικού Δικαίου με την ισχύουσα διαδικασία εφαρμογής του. Ο ιδιαίτερος αυτός κλάδος του Ειδικού Διοικητικού Δικαίου μόλις τις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται. Δυστυχώς όμως οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του δεν βοήθησαν να εδραιωθεί στη συνείδηση των εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, την σταδιοδρομία των οποίων, και όχι μόνο, ρυθμίζει.
Η παρούσα ΣΤ΄ αναθεωρημένη και συμπληρωμένη έκδοση έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτήν την έλλειψη. Ως παράρτημα περιλαμβάνει το νέο Υπαλληλικό Κώδικα, με τις μέχρι σήμερα τροποποιήσεις του.Ο Θεόδωρος Ι. Παναγόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι διδάκτωρ Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Freiburg της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών Εταιρειών και Συλλόγων και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια του κλάδου του. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του νεοϊδρυθέντος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Οικολογία. Βιβλία: Δίκαιο Περιβάλλοντος, 3η εκδ., Αθήνα 2001. Εγχειρίδιο Υπαλληλικού Δικαίου, 5η εκδ., Αθήνα 1999. Προβληματισμοί Δημοσίου Δικαίου, Πειραιάς 1992. Διακρίσεις: Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου το 1994 και το Ανώτατο Παράσημο της Ι. Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας το 1999. Του έχει απονεμηθεί το Οφφίκιο του Άρχοντος Εκδίκου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως από τον Οικουμενικόν Πατριάρχην Κύριον Βαρθολομαίο Α΄ στην Κωνσταντινούπολη το 1999.

Συγγραφέας: Παναγόπουλος Θεόδωρος Ι.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-351-473-Χ
Σελίδες: 401
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Δημόσιο δίκαιο
Σειρές: Βιβλιοθήκη Δημοσίου Δικαίου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.52 €