Υπέρβαση εξουσίας

Περιγραφή
Η “Υπέρβαση εξουσίας” είναι το χρονικό της δράσης ενός “εξελιγμένου” φορολογικού μηχανισμού που συναρπάζει. Αφηγείται πώς, περισσότεροι από εκατό εφοριακοί της πανίσχυρης Οικονομικής Αστυνομίας της Γερμανίας, εισβάλλουν σε πολλές διαφορετικές πόλεις ταυτόχρονα, σε όλες τις εγκαταστάσεις, στους συνεργάτες και στους ιδιωτικούς χώρους του ιδιοκτήτη μεγάλης Ελληνικής εταιρίας, σκορπίζοντας παντού τρόμο και προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή.
Το βιβλίο περιγράφει, μέσα από τα προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, γεγονότα και καταστάσεις που αποτελούν το σκοτεινό πρόσωπο ενός φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος μετατρέπεται σταδιακά σε μία τεράστια, ανεξέλεγκτη γραφειοκρατική εξουσία. Η εξουσία αυτή χρησιμοποιεί αδίστακτα και κυνικά, έξω από κάθε θεμιτό όριο, όλα τα όπλα που της εμπιστεύτηκε το Κράτος Δικαίου για να προστατέψει το ευρύτερο “κοινωνικό συμφέρον”. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται σταδιακά ένα απίστευτο “Κράτος εν Κράτει” που διαθέτει σαν “πέπλο προστασίας” τη γενική απροθυμία να το αγγίξει οποιοδήποτε τμήμα της κοινωνίας, με τελικό αποτέλεσμα να μην λογοδοτεί πουθενά.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αυτές οι “σκοτεινές εστίες” των φορολογικών μηχανισμών φωλιάζουν, αυτονομούνται και δρουν σχεδόν ανενόχλητες ακόμα και στις πιο δημοκρατικές χώρες που διαθέτουν κοινωνίες με προηγμένη δημοκρατική συνείδηση και αυξημένη ευαισθησία στο κεφάλαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Ο Βασίλης Βιλιάρδος σπούδασε οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Δραστηριοποιήθηκε για σχεδόν 20 χρόνια στο εξωτερικό, με ιδιόκτητη επιχείρηση. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα σαν Εκδότης και Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Συγγραφέας: Βιλιάρδος Βασίλης
Εκδότης: One Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-98136-0-7
Σελίδες: 399
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φορολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.68 €