Υδατογραφία βήμα-βήμα

Περιγραφή
O τόμος αυτός μας εισάγει βήμα προς βήμα στον κόσμο της υδατογραφίας. Οι βασικότερες τεχνικές της ακουαρέλας, όπως η κατασκευή αλληλοεπικαλυπτόμενων στρώσεων αραιωμένου χρώματος, η τεχνική του υγρού πάνω σε υγρό κ.ά. παρουσιάζονται με τη βοήθεια παραδειγμάτων που προχωρούν βήμα-βήμα. Στην πορεία ασχολούμαστε επίσης με την απόδοση του φόντου και της σχέσης φωτός και σκιάς.
Τα προτεινόμενα παραδείγματα ξεκινούν από τοπία και νεκρές φύσεις και φτάνουν μέχρι λαμπερές συνθέσεις με λουλούδια, ώστε όλοι να ανακαλύψουν το ερέθισμα που τους ταιριάζει.O Gerhard Hillmayr σπούδασε εικονογράφηση και γραφιστική στο Βανκούβερ του Καναδά από το 1971 μέχρι το 1976. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Καναδών Καλλιτεχνών και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του σωματείου. Μεταξύ 1976 και 1979 εξέθεσε έργα του σε πολλές αίθουσες του Καναδά.
Επέστρεψε στη Γερμανία το 1980 και δραστηριοποιήθηκε ως ακουαρελίστας, γραφίστας, εικονογράφος εντύπων και συγγραφέας. Διδάσκει στο ελεύθερο καλλιτεχνικό εργαστήρι του Ravensburg και σε αρκετά δημόσια σχολεία. Παραδίδει ακόμη ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής και ταξιδεύει. Τα έργα εκτίθενται σε αίθουσες της Γερμανίας, της Ελβετίας, του Καναδά και των ΗΠΑ.

Συγγραφέας: Hillmayr Gerhard
Μεταφραστής: Ιωαννίδης Κώστας, Ιωαννίδης Κώστας ιστορικός τέχνης
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-239-765-9
Σελίδες: 63
Σχήμα: 28χ20
Κατηγορίες: Σχέδιο (ζωγραφική)
Σειρές: Art

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.59 €