Τώρα που ανέλαβες τις ευθύνες…

0
(0)

Περιγραφή
Μια αξιοσημείωτη έρευνα για τους παράγοντες που προδιαγράφουν την επιτυχημένη πορεία ενός ηγέτη στη νέα του θέση. Μέσα από δεκάδες περιπτώσεις, παραδείγματα και συνεντεύξεις ηγετών των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του σύγχρονου κόσμου (General Electric, IBM, Gap Inc., Kinko’s, AOL κ.ά.) παρουσιάζεται βήμα βήμα με συναρπαστικό και διδακτικό τρόπο το κτίσιμο των προϋποθέσεων για επιτυχημένη αλλαγή, διαμόρφωση νέας κουλτούρας και επιβολή ηγετικού στιλ.
Εξετάζονται σε βάθος και με πρακτικό τρόπο κρίσιμα θέματα επικοινωνίας, οι σχέσεις με τους προϊσταμένους, το Δ.Σ., τους μετόχους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Επισημαίνονται οι συχνότερες παγίδες στις οποίες παρασύρονται οι ηγέτες, από κεκτημένη ταχύτητα και ορμή, τον πρώτο καιρό της ανάληψης μιας νέας θέσης.Ο Thomas J. Neff είναι πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας συμβούλων Spencer Stuart, στην οποία εργάζεται από το 1976. Είχε τη διεύθυνση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1979 έως το 1987. Η συμβουλευτική του πρακτική επικεντρώνεται στη στρατολόγηση διευθυνόντων συμβούλων και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, στην αναζήτηση μελών διοικητικών συμβουλίων και τη διαχείριση διαδοχής ηγεσίας σε εταιρείες.
Ο Neff έχει συγγράψει μαζί με τον James M. Citrin το βιβλίο: “Μαθήματα από την κορυφή: Οι 50 πιο επιτυχημένοι ηγέτες στην Αμερική – και τι μπορεί να μάθει κανείς από αυτούς” (New York, Doubleday, 1999), το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε επτά γλώσσες. Πριν από τη Spencer Stuart ήταν διευθυντής σε άλλη εταιρεία συμβούλων επιλογής στελεχών, διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων και παράλληλα ανώτερο στέλεχος μάρκετινγκ στην ΤWΑ. Ακόμη, υπήρξε σύμβουλος μάνατζμεντ στην McKinsey & Company στη Νέα Υόρκη και τη Μελβούρνη. Είναι μέλος Δ.Σ. των εταιρειών ΑCE Limited, Hewitt Associates Inc., Lord Abbett Mutual Funds κ.ά.

Συγγραφέας: Neff Thomas J., Citrin James M.
Μεταφραστής: Τρουπάκης Αθανάσιος
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-16-2674-3
Σελίδες: 413
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση , Ηγεσία
Σειρές: Διοίκηση Επιχειρήσεων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.82 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.