Τόποι και φορείς πολιτισμού και αθλητισμού στον Πειραιά

Περιγραφή
Το λεύκωμα “Τόποι και φορείς πολιτισμού και αθλητισμού στον Πειραιά: Φωτογραφικό οδοιπορικό”, εκδίδεται με αφορμή τον εορτασμό των “Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2003” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα “Τόποι πολιτισμού – τόποι αθλητισμού”.
Στόχος αυτής της έκδοσης είναι η ανάδειξη της σημασίας του πολιτισμού και του αθλητισμού στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, στη διαχρονία. Μέσα από το σπάνιο αρχειακό, τεκμηριωτικό και φωτογραφικό υλικό αναδεικνύονται χώροι του Πειραιά, όπου οι κοινωνικές συναθροίσεις ανέδειξαν τα γράμματα, τις τέχνες, τον αθλητισμό και την κάθε λογής πολιτιστική δυναμική που χάρισε στην πόλη του Πειραιά την δική της πολιτισμική ταυτότητα. Τα κείμενα που πλαισιώνουν την παρούσα έκδοση, δεν στοχεύουν στην αναλυτική καταγραφή του συνόλου των πολιτιστικών δράσεων στην πόλη του Πειραιά κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, αλλά στην ανάδειξη όψεων της καθημερινής κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής πραγματικότητας της πόλης. Η προσπάθεια αυτή είναι μόνο η αρχή. Χρειάζονται πολλές, αναλυτικές και διεξοδικές μονογραφίες για την συμπλήρωση αυτού του ψηφιδωτού.
Το Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που του διέθεσαν το πολύτιμο αρχειακό και φωτογραφικό τους υλικό, τους συγγραφείς των κειμένων και ιδιαίτερα τους προέδρους του Ομίλου Ερετών κ. Γιάννη Παπασπύρου, του Ν.Α.Σ. κ. Αναστ. Σταυρόπουλο και του Ατρομήτου Πειραιά κ. Γιάννη Σδρένια για την στήριξη αυτής της προσπάθειας.
Ινστιτούτο Μελέτης και Τοπικής Ιστορίας & της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αναγνωστοπούλου Ελένη ιστορικός, Κούβαρη Δήμητρα, Μέλιος Νικόλαος, Μπαφούνη Ευαγγελία, Μπουγάς Γεράσιμος, Μπουλιέρη Αγγελική, Χατζηγεωργίου Γεώργιος, Χατζημανωλάκης Ιωάννης Ε.
Επιμελητής: Μέλιος Νικόλαος, Μπαφούνη Ευαγγελία
Εκδότης: Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.)
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-7975-10-3
Σελίδες: 118
Σχήμα: 22χ22
Κατηγορίες: Ελλάς – Φωτογραφικά λευκώματα, Πειραιάς – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.96 €