Τόμπι ο πράσινος μαχητής στον κόσμο του δέντρου

Περιγραφή
Οι κάτοικοι του Δέντρου είναι τρομοκρατημένοι, ολόκληρος ο κόσμος τους κινδυνεύει!
Όμως ο Τόμπι αρνείται να υποταχτεί.
Προσπαθώντας να ξαναβρεί την αγαπημένη του Ελίσα και να απελευθερώσει τους γονείς του, συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στους τυράννους και τους συμμάχους τους, που εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν το Δέντρο.
“Ο μικροσκοπικός κόσμος του Τόμπι δεν είναι παρά ο δικός μας πραγματικός κόσμος, μέσα στον οποίο προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να μη λυγίσουμε.”
(La Stampa)
“Όταν διαβάσεις το βιβλίο του Τόμπι δε θα ξανακοιτάξεις ποτέ ένα δέντρο με τον ίδιο τρόπο. Μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο.”
(Le Figaro)Ο Τιμοτέ ντε Φομπέλ γεννήθηκε στην καρδιά του Παρισιού το 1973, συχνά όμως συνόδευε τον πατέρα του, που ήταν αρχιτέκτονας, στα ταξίδια του στην Αφρική. Κάθε καλοκαίρι η οικογένειά του έφευγε στην ύπαιθρο, στη δυτική Γαλλία, όπου τα πέντε αδέρφια ζούσαν σαν τα άγρια άλογα, έφτιαχναν καλύβες πάνω στα δέντρα, έπαιζαν στο ποτάμι και χάνονταν μέσα στα δάση. Τα βράδια έδιναν παραστάσεις για τους γονείς τους και καταβρόχθιζαν τα βιβλία στη βιβλιοθήκη. Η παιδική ηλικία παραμένει γι’ αυτόν ο χαμένος παράδεισος τον οποίο ανακαλύπτει ξανά γράφοντας. Ως καθηγητής λογοτεχνίας δίδαξε στο Παρίσι και το Βιετνάμ, μέχρι που διάλεξε την μποέμικη ζωή του θεάτρου. Συγγραφέας αρκετών θεατρικών έργων, γράφει, σχεδιάζει, κατασκευάζει σκηνικά και σκηνοθετεί την ηθοποιό που θαυμάζει ιδιαίτερα, τη γυναίκα του Λετίσια. Έχουν μία μικρή κόρη, την Ελίσα, που της αρέσει ήδη να σκαρφαλώνει στα δέντρα.

Συγγραφέας: Fombelle Timothee de
Μεταφραστής: Κολαΐτη Ρίτα
Εικονογράφος: Place Francois
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-398-381-0
Σελίδες: 398
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές: Λογοτεχνία για Παιδιά και για Νέους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.32 €