Τσιτσάνης

Περιγραφή

Για μένα, ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης της λαϊκής μας μουσικής και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Μεγαλύτερος των μαθητών του, Μάνου και Μίκη, μεγαλύτερος των προπατόρων του, Μάρκου, Μπάτη, Χατζηχρήστου και Παπάζογλου, μεγαλύτερος και των συγχρόνων του, Καλδάρα, Παπαϊωάννου και λοιπών. Γιατί ο Βασίλης Τσιτσάνης, εκτός όλων των άλλων, υπήρξε κι ένας εκσυγχρονιστής μισόν αιώνα νωρίτερα από όλους στην τέχνη του. Ένας εκσυγχρονιστής που δεν πιάστηκε στις δαγκάνες του “δέοντος και του ωφελίμου”. Διέσχισε τις πιο δύσκολες εποχές του ελληνισμού στον προηγούμενο αιώνα, Κατοχή και Εμφύλιο. Τις εξέφρασε καίρια και με καλπασμό έφυγε μακριά, αναζητώντας το νέο, το φρέσκο, το φαντασιακό, το εξωτικό, αλλά και το δίκαιο και το κοινό. Πραγματικά, αυτό το παιδί από τα Τρίκαλα είχε στα σπλάχνα του τον Προμηθέα. Και παρά τις μεγάλες και κοφτερές μοναξιές της ζωής του, ποτέ δεν έσβησε αυτή η σπίθα από μέσα του.

Ο Γιώργος Λιάνης γεννήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας το 1942.
Είναι γνωστός δημοσιογράφος και έχει εργαστεί κατά καιρούς στις εφημερίδες ”Θεσσαλονίκη”, ”Τα Νέα”, ” 24 Ωρες”, στα περιοδικά ”Επίκαιρα” και ”Ταχυδρόμος” αλλά και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Γνώστης του ποδοσφαίρου, την περίοδο 1960-1963, υπήρξε ημιεπαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, ενώ το 1986 ήταν εκπρόσωπος της ομάδας στην Ενωση Ανωνύμων Ποδοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΠΑΕ) της οποίας το 1987, διετέλεσε για ένα χρόνο αντιπρόεδρος.
Το 1969, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα ”Θεσσαλονίκη”.
Το 1982, ήταν βασικό στέλεχος της τηλεοπτικής εκπομπής ”Ρεπόρτερς”, η οποία τιμήθηκε δύο φορές ως η καλύτερη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο του οποίου τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Φλώρινας.
Τον Ιούνιο του 1998, υπήρξε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων για την Ολυμπιάδα του 2004.
Το Νοέμβριο του 2001, εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Έχει διατελέσει ξανά υφυπουργός Αθλητισμού την περίοδο 1993-1996.
Έχει μία κόρη και ένα γιο.

Συγγραφέας: Λιάνης Γιώργος
Επιμελητής: Δικονιμάκη Πέλλα
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-142-911-3
Σελίδες: 272
Σχήμα: 24×17
Κατηγορίες: Τραγουδιστές – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.00 €