Τριμύθια

Περιγραφή
“Γαμημένο Ασανσέρ!…” Με την πρώτη κιόλας φράση ο αιρετικός Ιατρόπουλος ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με το γίγνεσθαι της εποχής… Όποιος ξεπερνάει την “παγίδα όμως, μεταλαβαίνει τον ιδιαίτερο λόγο του δημοφιλούς Ποιητή της Αμφισβήτησης, που επί 40 και πλέον συναπτά έτη επιτίθεται κριτικά στην απανταχού συντήρηση, σκίζοντας με συχνά απροσδόκητες μαχαιριές, σε πολλαπλά μέτωπα, τα πέπλα της.
Η “Τριμύθια” αντιπροσωπεύει την πρόταση αυτοσυνείδησης του Εξανεστημένου Μοναχικού Πολίτη απέναντι στο “Σύστημα” μιας χρεωκοπημένης κουλτούρας. Σε πολυεπάλληλα “μυθοσκευασμένα” επεισόδια ανακυκλώνεται η κριτική για ό,τι συναποτελεί τον πολιτισμό του απελθόντα αιώνα μέσα από μια μεταλογική” διαδρομή της σκέψης.
Εφαλτήριο ο προσδιορισμός της ύπαρξης έξω απ’ τα δοσμένα μοτίβα της “δυτικής” αντίληψης. Η άφιξη του ανθρώπου στο κατώφλι μιας καινούργιας εποχής απαιτεί εντελώς διαφορετική προσέγγιση των παραμέτρων που καθορίζουν την διαδρομή του, ώστε να τον εξοικειώση με την πολύμορφη πραγματικότητα που τον περιμένει. […]O Δημήτρης Ιατρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Ταξίδεψε με ωτοστόπ στην Ευρώπη της δεκαετίας του ΄60. Σπούδασε μέσα κι έξω. Ποιητής των μπουάτ και του Κινήματος της Αμφισβήτησης. Ωδοποιός, δοκιμιογράφος, χρονογράφος, σχολιαστής, πνευματικός ακτιβιστής. Ζη αποκεντρωμένος στα Καλύβια του αρχαίου Θορικού με την σύντροφό του ζωγράφο Κατερίνα Καραγιάννη.

Συγγραφέας: Ιατρόπουλος Δημήτρης
Εκδότης: Εύανδρος
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-88034-6-2
Σελίδες: 285
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.69 €