Τριλογία: Το φύλλο. Το πηγάδι. Τ’ αγγέλιασμα.

Περιγραφή
Η «Τριλογία» είναι η πολεμική φωνή ενός εξεγερμένου νέου των σίξτις. Κι όπως ακριβώς η ροκ μουσική εκείνης της περιόδου έτσι και η Τριλογία κατόρθωσε, χάρη στην αυθεντικότητα του ύφους της και την καθολικότητα των θεμάτων της, να διατηρήσει αυτή τη φωνή ζωντανή και πάντα ανατρεπτική στο μάκρος του χρόνου.
Στο «Φύλλο», η Φύση εκδικείται τους πρώτους τυχόντες: τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας που συμβιβάζονται με την καταστροφή της.
Στο «Πηγάδι», η Γη εκδικείται εκείνους που την απαρνούνται ασφαλισμένοι στην ψευδαίσθηση της τεχνολογίας.
Στο «Αγγέλιασμα», η Ζωή εκδικείται όσους εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια άλλη ζωή (τη μεταφυσική ή εκείνη των αριστερών οραμάτων).
Το «Φύλλο» είναι ένα μανιφέστο ισοδύναμο της πιο ρηξικέλευθης σύγχρονης Οικολογίας· το «Πηγάδι» είναι μια πρoφητική παρωδία της μεταβιομηχανικής εποχής με απηχήσεις από το δαντικό Καθαρτήριο· το «Αγγέλιασμα» είναι μια τολμηρή καταγγελία του καπιταλιστικού κόσμου ως καθολικής απάτης.
Σε παράλληλη τροχιά με την «Τριλογία» του Στρατή Τσίρκα και το «Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου, η «Τριλογία» του Βασίλη Βασιλικού καταγράφεται ως ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα της μεταπολεμικής περιόδου στον εικοστό αιώνα.

Συγγραφέας : Βασιλικός Βασίλης 1934-
Επιμελητής : Σαΐνης Αριστοτέλης
Υπεύθυνος Σειράς : Μαραγκόπουλος Άρης
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-6760-34-0
Σελίδες : 535
Σχήμα : 25χ16
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Νουβέλα
Σειρές : Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 35.16 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.