Τριλογία ενός ταξιδιού και άλλα διηγήματα

Περιγραφή
Τα διηγήματα είναι γεμάτα από τη μαγευτική ευαισθησία του παιδιού και πλημμυρίζουν από αγάπη για τον άνθρωπο και τη ζωή. Τα θέματά τους, σύγχρονα ή διαχρονικά, είναι παρμένα από τη ζωή του χωριού και της πόλης και αναφέρονται στα προβλήματα, στα όνειρα και στις ανάγκες των παιδιών.Ο Αντώνης Λαμπρινίδης είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος. Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση 35 χρόνια ως δάσκαλος, ως σχολικός σύμβουλος και ως συγγραφέας στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπ. Παιδείας. Γεννήθηκε στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, τέλειωσε τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και έκαμε τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά, ως υπότροφος του κράτους, παίρνοντας την πρώτη θέση στη σειρά επιτυχίας. Παρακολούθησε μαθήματα με τους Dreikurs και Vandevelde, πειραματίστηκε σε νέες μεθόδους διδακτικής και έλαβε το 63255/79 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με Έπαινο. Πραγματοποίησε παιδαγωγικές κ.ά. μελέτες, έρευνες, διαλέξεις, σεμινάρια και είναι μέλος λογοτεχνικών και επιστημονικών σωματείων.
Δημοσίευσε 87 βιβλία του, (: 42 λογοτεχνικά, 35 σχολικά, 10 για εκπαιδευτικούς ή γονείς, πολλά άρθρα). Ως μέλος της συντακτικής ομάδας του Υπ. Παιδείας (1982-90), συμμετείχε στη συγγραφή των κρατικών σχολικών βιβλίων για το μαθητή και το δάσκαλο και στη σύνταξη των αναλυτικών προγραμμάτων δημοτικού. Ασχολήθηκε με την ποιοτική παιδική λογοτεχνία και τιμήθηκε με 30 πανελλήνια ή διεθνή Λογοτεχνικά Βραβεία και Επαίνους πεζογραφίας και ποίησης από το Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό, τη Διεύθυνση Γραμμάτων και Τεχνών του ΥΠΕΠΘ, λογοτεχνικά Σωματεία και ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ «για τη συμβολή του στην έρευνα της τέχνης και της επιστήμης» από την «Παγκόσμια Οργάνωση Προόδου & Πολιτισμού» με Πρόεδρο τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικού Michigan Τ. Αργυρόπουλο. Έχει σύζυγο δασκάλα, μία κόρη φιλόλογο και μια εγγονή μαθήτρια.

Συγγραφέας : Λαμπρινίδης Αντώνης
Εικονογράφος : Νάκας Άκης
Εκδότης : Σαββάλας
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-7343-26-3
Σελίδες : 229
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική
Σειρές : Νεανική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.33 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.