Τραγούδια για δύσκολους καιρούς

Περιγραφή

Δύσκολοι ήτανε οι καιροί για τους μη έχοντες και θα συνεχίσουν να ‘ναι όσο η ανθρώπινη κοινωνία διατηρεί την πυραμιδοειδή δομή της. Καθώς, μάλιστα, η βάση της πυραμίδας μεγαλώνει, αυξάνεται κι η απόσταση της απ’ την κορυφή, οι ανισότητες οξύνονται όσο οι άνθρωποι παραμένουν «ιδιοκτήτες» πόρων κι ανθρώπων. Μοναδικό καταφύγιο των πολλών και φτωχών, η κοινωνική συνοχή τους, κάτι που υπήρχε τα πιο παλιά χρόνια μα αρκετοί το αντάλλαξαν τελευταία για «τριάντα αργύρια». Για να προσγειωθούν απότομα μετά το 1980, όχι όλοι συγχρόνως. Χωρίς την ύπαρξη ατομικού κώδικα τιμής, η κοινωνία των ανθρώπων θα νοσεί βαριά, κι ας μη το λένε αυτό τα δελτία των ειδήσεων. Η θεραπεία δεν βρίσκεται στην ανάπτυξη -ας είναι κι αειφόρος- μα στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μη εχόντων, στην κοινωνική συμμαχία των πολλών· αυτό προβάλλουν τα “Τραγούδια για δύσκολους καιρούς”.

Ο Νίκος Κοτρίδης γεννήθηκε στη Δραπετσώνα, το 1947. Σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, επεξεργασία σήματος.
Εργάστηκε σε φροντιστήρια, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το βιβλίο. Έχει γράψει, σχεδιάσει και εποπτεύσει εγκυκλοπαιδικά έργα, στο πλαίσιο της θεματικής “Εκπαιδευτικής Ελληνικής Εγκυκλοοπαίδειας” της Εκδοτικής Αθηνών. Ακόμα, έχει μεταφράσει βιβλία με αντικείμενο την εκλαΐκευση της επιστήμης, σε συνεργασία με άλλους έγραψε βιβλία Φυσικής για τη Μέση Εκπαίδευση και έχει σχεδιάσει και διευθύνει τη σειρά “Το βιβλίο στην εκπαίδευση” για λογαριασμό των εκδόσεων Καστανιώτη.

Συγγραφέας: Κοτρίδης Νίκος
Εκδότης: Επικαιρότητα
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-205-546-5
Σελίδες: 126
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Κοινωνιολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.59 €