Τρία θεατρικά

Περιγραφή
Στον τόμο «Τρία θεατρικά» συνυπάρχουν τα τρία τελευταία θεατρικά έργα του Γιάννη Σκαραγκά: «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα», «Η εποχή του κυνηγιού» και «Στα πόδια». Σε τρεις διαφορετικές εποχές, από το 1896 μέχρι την ελληνική οικονομική κρίση των ημερών μας, οι ήρωες αυτών των έργων προσπαθούν να βρουν νόημα μέσα σε έναν κόσμο που, χωρίς το κομμάτι της μνήμης και της γενναιοδωρίας, μοιάζει ανίκανος να συγκρατήσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του.
Το «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα» είναι ένα έργο που αναφέρεται στο πρόσωπο του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Είναι μια ιστορία για τις αναμνήσεις των ανθρώπων που μας αγάπησαν αφόρητα.
«Η εποχή του κυνηγιού» αναφέρεται στη σχέση της αφήγησης με την πραγματικότητα και τη βία της οικονομικής κρίσης, για τις ιστορίες που έχουμε ανάγκη να ξαναπούμε για να επινοήσουμε το καλό, να κατανοήσουμε την απώλειά του και να το αναπληρώσουμε.
Το έργο «Στα πόδια» είναι η ιστορία ενός άντρα που προσπαθεί να εμποδίσει μια γυναίκα να συναγωνιστεί άντρες αθλητές. Με αφορμή τη συμμετοχή της Σταματίας Ρεβίθη στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 στην Αθήνα, το έργο αφηγείται τη φανταστική σχέση της μοναδικής γυναίκας μαραθωνοδρόμου με τον άνθρωπο που πασχίζει να τη σταματήσει.Ο Γιάννης Σκαραγκάς γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και στη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μιλάει τέσσερις γλώσσες. Έχει γράψει το μυθιστόρημα «Επιφάνεια», που εκδόθηκε στα γαλλικά από τις εκδόσεις AlterEdit, τα διηγήματα «Οι νύχτες της ψυχής», και τα μυθιστορήματα «Η πατρίδα της αφής» (2004) και «Το αινιγματικό βλέμμα του αγγέλου» (2007).

Συγγραφέας : Σκαραγκάς Γιάννης
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-586-090-2
Σελίδες : 264
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.