Το όνομά σου είναι Όλγα

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια εμπειρία ζωής. Έγινε κλασικό -36 επανεκδόσεις και μεταφρασμένο σε εννέα γλώσσες- γιατί ο συγγραφέας του, Ζουζέπ Μ. Εσπινάς, εκφράζει τις σκέψεις του πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση που δεν έχουν ημερομηνία λήξης· το αντίθετο: σήμερα είναι πιο αναγκαίες και ενθαρρυντικές από ποτέ.
Είναι βέβαιο ότι το θέμα του βιβλίου δεν είναι καθόλου συνηθισμένο: ο Ζουζέπ Μ. Εσπινάς μας μιλά με ειλικρίνεια και απλότητα για την κόρη του, την Όλγα, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν· και το κάνει με μια βαθιά ευαισθησία, χωρίς φτηνούς συναισθηματισμούς, εναρμονίζει τη στοργή με τη διαύγεια και τη γαλήνη, χρησιμοποιώντας μια λιτή και άμεση γλώσσα.
Το βιβλίο είχε και εξακολουθεί να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία επειδή το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται στις οικογένειες που ζουν μια ανάλογη κατάσταση.
Μια αναγνώστρια έγραψε στον Εσπινάς: «Το βιβλίο σας με βοήθησε να ζήσω διαφορετικά τη σχέση μου με τους φυσιολογικούς γιους μου».
Ο συγγραφέας καταγράφει με δεξιοτεχνία τις βαθύτερες πτυχές της ανθρώπινης συνύπαρξης και εμπνέει τον απαραίτητο σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.
Αυτή η κοινωνική και πολιτική διάσταση του βιβλίου εξηγεί για ποιο λόγο χρησιμοποιείται ως βιβλίο αναφοράς σε πολλές σχολές και συστήνεται σε κέντρα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Αυτό που έχει σημασία για τον αναγνώστη της «Όλγας» είναι η αυθεντική δύναμη της μαρτυρίας.
Από τις επιστολές αυτές, αναδύεται η αγάπη και η θέληση για προσφορά σε ένα παιδί με ιδιαίτερες ικανότητες, που παραμένει όμως παιδί.
Θα σας συγκινήσει βαθιά!Ο Josep Maria Espinas (Βαρκελώνη, 1727) είναι Καταλανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και εκδότης, γνωστός για τα μυθιστορήματά του, τις ταξιδιωτικές εντυπώσεις και τα άρθρα του σε εφημερίδες.
Για το λογοτεχνικό του έργο έχει τιμηθεί με το Βραβείο Τιμής Καταλανικών Γραμμάτων. Στη δεκαετία του ’60 έπαιξε ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη του μουσικού κινήματος La Nova Canco (Νέο Κύμα) ως συνιδρυτής του μουσικού συγκροτήματος Els Setze Jutges, ενώ συνέγραψε με τον Jaume Picas τους στίχους του επίσημου ύμνου της FC Bacelona, το Cant del Barca.
Σπούδασε Νομική και εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι το 1955, όταν συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Destino.
Είναι συνιδρυτής του εκδοτικού οίκου La Campana. Έχει ταξιδέψει εκτενώς με τα πόδια σε αγροτικές περιοχές της Καταλονίας και άλλες περιοχές της Ισπανίας,
εκδίδοντας βιβλία για πολλά απ’ αυτά τα ταξίδια ενώ έχει επίσης ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ.
Το 1953 έγινε γνωστός ως συγγραφέας όταν τιμήθηκε με το Βραβείο Joanot Martorell για το μυθιστόρημα «Com ganivets o flames».
Από το σημείο αυτό άρχισε να γνωρίζει επιτυχία με τα «Dotze bumerangs» (1954),
και «El gandul» (1955). Με το «Tots som iguals» (1956), το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά στις ΗΠΑ το 1961 με τον τίτλο «as By nature equal», κέρδισε διεθνή αναγνώριση, με εξαιρετικές κριτικές από τη New York Herald Tribune, τους New York Times, και την Washington Post .
Το 1961 κέρδισε το Βραβείο Sant Jordi για το μυθιστόρημα «L’ultim repla». Το 1986 εξέδωσε το «El teu nom es Olga» (Your name is Olga).
Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

Συγγραφέας : Espinas Josep Maria
Μεταφραστής : Πορτοκάλογλου Αγγελική
Εκδότης : Λαγουδέρα
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-7893-92-1
Σελίδες : 116
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ισπανικό δοκίμιο, Ισπανική επιστολογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.92 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.