Το όνειρο του Γιάντζου

Περιγραφή
Η παρούσα συλλογή είναι η δεύτερη στη σειρά από τις “Ιστορίες του βουνού”. Δίνει στιγμιότυπα από την ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών του ΔΣΕ, με τις οποίες κλείνει η εννιάχρονη εποποιία της Εθνικής μας Αντίστασης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να τα βάλει με τους ισχυρότερους καταχτητές του καπιταλιστικού κόσμου στον 20ό αιώνα από το γερμανοϊταλικό άξονα ως την αγγλοαμερικανική κατοχή.
Αυτό και μόνο το γεγονός δίνει το μέτρο των ηθικών, ιδεολογικών και ψυχικών αποθεμάτων που διέθετε το ΕΑΜικό μας κίνημα.
Μερικά ψήγματα από τα αποθέματα αυτά δίνουν αυτές οι “Ιστορίες”. Γι’ αυτό κάθε μια από τις 13 αποτελεί και μια όψη μιας άλλης, υψηλής ανθρώπινης ποιότητας.Ο Νίκος Κυτόπουλος γεννήθηκε το 1915 στο Σουχούμι της Αμπζαχίας (Κολχίδα). Μεγάλωσε στη Μελία Αλεξανδρούπολης. Παίρνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Για το λόγο αυτό καταδιώκεται, φυλακίζεται και απολύεται ως εκπαιδευτικός από την θέση του. Παίρνει μέρος στο Δ.Σ.Ε. και ζει όλα τα δραματικά γεγονότα του Εμφυλίου. Μένει επί δεκαετίες σε αναγκαστική υπερωρία και επαναπατρίζεται το 1976. Το λογοτεχνικό έργο του εκφράζει την εποχή του.

Συγγραφέας: Κυτόπουλος Νίκος
Εκδότης: Σύγχρονη Εποχή
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-451-061-4
Σελίδες: 119
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.79 €