Το φαινόμενο Χίτλερ

Περιγραφή
Ένα εντελώς ανορθόδοξο βιβλίο για τον γερμανό δικτάτορα παρουσιάζει ο γερμανοβρετανός δημοσιογράφος, που ωστόσο δεν γράφει βιογραφία. Σκοπός του βιβλίου του είναι να αποσαφηνίσει ορισμένα σκοτεινά σημεία στη ζωή του Αδόλφου Χίτλερ που είχαν ως τώρα είτε αγνοηθεί είτε παραμεληθεί. Ο Χάφνερ μας δίνει μια μετριοπαθή προσέγγιση στο “φαινόμενο Χίτλερ”, που ωστόσο δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως προσπάθεια δικαιολόγησής του. Σε αντίθεση με πολλούς από τους συγγραφείς που αντιμετώπισαν το θέμα ως τώρα, δεν θεωρεί τον Χίτλερ ψυχοπαθή, αλλά -αντίθετα- έναν απολύτως γνωστικό άνθρωπο, που χειριζόταν ψυχρά τον τρόμο και την παραπληροφόρηση για επιβολή.
(εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, ένθετο “Βιβλία”/”Καλοκαιρινές αναγνώσεις”, Κυριακή 3.7.2005)
Kανένα βιβλίο για το Τρίτο Ράιχ δεν με ωφέλησε τόσο όσο το “Το φαινόμενο Χίτλερ – Μια ιστορική προσέγγιση του Sebastian Haffner.
(Manfred Rommel, “Stuttgarter Nachrichten”).
Εάν δεν θέλουμε να παραμείνουμε όμηροι του Χίτλερ, θα πρέπει να εξετάζουμε διαρκώς το τραύμα που μας προξένησε. Όσο το απωθούμε, θα μας βασανίζει. Όσο το ανιχνεύουμε, θα επουλώνεται. Για να προσεγγίσουμε τον Χίτλερ και τη συμφορά που προκάλεσε, δεν υπάρχει καλύτερο βιβλίο από αυτό.”
(Guido Knopp)Ο Sebastian Haffner γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1907. Σπούδασε νομικά. Το 1938 μετανάστευσε στο Λονδίνο και εργάστηκε ως δημοσιογράφος του Observer. Το 1954 επέστρεψε στη Γερμανία, όπου συνεργάστηκε με την εφημερίδα Die Welt και αργότερα με το περιοδικό Stern. Πέθανε το 1999. Είναι συγγραφέας πολλών ιστορικών δοκιμίων, που έγιναν μπεστ-σέλερ: “Γουίνστον Τσώρτσιλ” (1967), “Σημειώσεις για τον Χίτλερ” (1979), “Ιστορικές παραλλαγές” (1985), “Από τον Μπίσμαρκ στον Χίτλερ” (1987) κ.ά.

Συγγραφέας: Haffner Sebastian
Μεταφραστής: Κουτσούκου Φαίδρα
Εκδότης: Εκκρεμές
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-7651-40-5
Σελίδες: 205
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πρόσωπα στην ιστορία, Γερμανία – Ιστορία, Hitler, Adolf, 1889-1945
Σειρές: Δοκίμιο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.82 €