Το φάντασμα των Κάντερβιλ

Περιγραφή

«Φαντάσματα δεν υπάρχουν. Και δε νομίζω πως οι Νόμοι της Φύσεως θα έκαναν ποτέ μια εξαίρεση προς χάριν της βρετανικής αριστοκρατίας». Όσκαρ Γουάιλντ Ο Σερ Σάιμον είναι ένα δυστυχισμένο φάντασμα. Κατέχει όλα τα θεατρικά κόλπα κάθε φαντάσματος που σέβεται τον εαυτό του, αλλά τίποτα δεν καταφέρνει να τρομάξει τους Ότις, τους ψύχραιμους και προσγειωμένους Αμερικάνους που έχουν εγκατασταθεί στη στοιχειωμένη έπαυλη των Κάντερβιλ… Το υπέροχο αυτό διήγημα του Όσκαρ Γουάιλντ πρωτοδημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 1887 στο The Court and Society Review, και διασκευάστηκε πάμπολλες φορές για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ο Όσκαρ Φίνγκαλ Ο’ Φλάερτυ Ουίλς Ουάιλντ γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1854. Σπούδασε στο Trinity College του Δουβλίνου, κι αμέσως έπειτα στην Οξφόρδη. Η πρώτη του ποιητική συλλογή κυκλοφόρησε το 1881. Aργότερα, μετά το γάμο του με την Κόνστανς Λόυντ (1884), δημοσίευσε μια σειρά από παιδικά παραμύθια. «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη» είδε το φως της δημοσιότητας το 1891, αλλά η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον Ουάιλντ έμελλε να προέλθει από το θέατρο, με τη «Βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμηρ» (1892). Ακολούθησαν άλλα τρία θεατρικά έργα: «Μια γυναίκα χωρίς σημασία», «Ο ιδανικός σύζυγος» και «Η σημασία του να είσαι τίμιος», ενώ το τέταρτο, «Η Σαλώμη», απαγορεύτηκε στην Αγγλία και δημοσιεύτηκε στη Γαλλία το 1893. Το 1895 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Από τη θητεία του στη φυλακή γεννήθηκαν τα δύο αριστουργήματά του, «Η μπαλάντα της φυλακής του Ρήντιγκ» και το «De Profundis». Μετά την αποφυλάκισή του το 1897, εγκαταστάθηκε οριστικά στο Παρίσι, ως το θάνατό του το 1900.

Συγγραφέας : Wilde Oscar 1854-1900
Μεταφραστής : Παρθενιάδου Ελισάβετ
Εκδότης : Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-329-544-0
Σελίδες : 108
Σχήμα : 17×13
Κατηγορίες : Ιρλανδική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.34 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.