Το υφαντό του Βαμπίρ

Περιγραφή
Ο Δρ. Έντουαρντ Λιούις Γουέιλαντ είναι ένας ευυπόληπτος καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Νιου Μέξικο με μυστηριώδη προέλευση, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει από τον κοινωνικό περίγυρό του τη βαμπιρική του φύση, η οποία πηγάζει από μια έντονη βιολογική ανάγκη. Είναι ο μοναδικός του είδους του και ζει ανάμεσα στους φυσιολογικούς ανθρώπους, απομυζώντας τους συνήθως δίχως να το συνειδητοποιούν, επιβιώνοντας με δυσκολία σε έναν περίπλοκο κόσμο όπου όπου δεν πρέπει να γίνει αντιληπτός…
Ένα παράξενο και πρωτότυπο σκοτεινό μυθιστόρημα με πολλές αναγνώσεις -συναρπαστική ιστορία τρόμου αλλά και παραβολή πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές σχέσεις- με έναν ήρωα άκρως ρεαλιστικό, μακριά από τα στερεότυπα του είδους, το οποίο θεωρείται από πολλούς σύγχρονους κριτικούς το αρτιότερο μοντέρνο έργο πάνω στη θεματική του βαμπιρισμού.Η Suzy McKee Charnas γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, ενώ σπούδασε στο Barnard College. Υπήρξε καθηγήτρια ιστορίας και λογοτεχνίας σε σχολείο θηλέων στη Νιγηρία ενώ έχει συμμετάσχει στο United States Peace Corps. Είναι η συγγραφέας πολλών έργων του φανταστικού που έχουν επαινεθεί από τη σύγχρονη κριτική. Έχει λάβει τα βραβεία Nebula, Mythopoetic Society, Gilgamesh, ενώ το διήγημά της «Boobs» κέρδισε το βραβείο Hugo το 1989. Κάποια από τα έργα της που έχουν εκδοθεί είναι: «The Slave and the Free» (1999), «The Conqueror’s Child» (1999), «The Furies» (1994), «Dorothea Dreams» (1986) και «The Bronze King» (1985). Ζει μόνιμα στο Νιου Μέξικο.

Συγγραφέας : McKee Charnas Suzy
Μεταφραστής : Ψευτάκη Βάγια
Εκδότης : Ars Nocturna
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-99114-0-4
Σελίδες : 316
Σχήμα : 22χ15
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Λογοτεχνία τρόμου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.66 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.