Το τόλμημα της μνήμης

Περιγραφή
H Νοτιοανατολική Ευρώπη εξακολουθεί, όπως και στο παρελθόν, να είναι τελικά “εκείνη η πολυεθνική περιοχή όπου τα όρια ανάμεσα στις κουζίνες δεν είναι τα μόνα τα οποία, αν και διακρίνονται κοφτερά σαν λεπίδι, εντούτοις συγχέονται” (Γκύντερ Γκρας). Η Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι μια περιοχή στοιχειωμένη από το παρελθόν της, από τους πολέμους, τα πογκρόμ, τους άκρατους και συχνά παράλογους εθνικισμούς, τη δυσπιστία της μιας χώρας απέναντι στην άλλη. Η έκδοση αυτή έχει σκοπό να αντιπαλέψει αυτά ακριβώς τα αρνητικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους σημαντικότερους Βαλκάνιους συγγραφείς και καταγράφοντας, με αυτό τον τρόπο, ομοιότητες και διαφορές, ιδιαίτερα όσον αφορά την κοινή μας μνήμη και την κοινή αναζήτηση της βαλκανικής ταυτότητας.
Την ελληνική γλώσσα εκπροσωπούν σε αυτό τον τόμο με κείμενά τους οι Νίκος Θέμελης και Πέτρος Μάρκαρης από την Αθήνα, και οι Πάνος Ιωαννίδης και Νίκη Μαραγκού από τη Λευκωσία.
Το βιβλίο ανοίγει με τα “οπτικοποιημένα” ποιήματά της η Χέρτα Μύλερ, βραβείο Νόμπελ 2009.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Θέμελης Νίκος 1947-2011, Μάρκαρης Πέτρος, Ιωαννίδης Πάνος, Muller Herta 1953-, κ.ά., Akas Cem, Brkovic Balsa, Cohen Lea, Demo Elsa, Erdogan Asli, Florian Filip, Gatalica Aleksandar, Gromaca Tatjana, Iplikci Muge, Genc Gur, Koteska Jasna, Kycyku Ardian, Madzirov Nikola
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-03-5365-4
Σελίδες: 329
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Διηγήματα – Συλλογές, Ποίηση – Συλλογές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €