Το τσίπουρο και η τσικουδιά

Περιγραφή
Το παρόν σύγγραμμα μελετά την πορεία του αποστάγματος στεμφύλων στο χρόνο, τη θέση του στο χώρο των αποσταγμάτων, τον παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο παρασκευής του, τη φυσικοχημική διεργασία γένεσής του, δηλαδή την απόσταξη, τη χημική του σύσταση, τη νομοθετική του οντότητα, την οικονομική του δυναμική, το ρόλο του στη διατροφή, τη γαστρονομία, τη λαογραφία, τους αναγκαίους για την επίτευξη της ποιότητάς του χειρισμούς και ακόμη τις λέξεις, που πλάστηκαν από αυτό και γι’ αυτό, το γλωσσάρι του.
Τα παραπάνω αντικείμενα αποτέλεσαν και αποτελούν πεδία έρευνας και μελέτης μιας 20χρονης επιστημονικής δραστηριότητας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τούτο το έργο.
Στη μονογραφία αυτή θα βρει το ενδιαφέρον του ο επιστήμονας, ο παραγωγός, ο λάτρης των γεύσεων και των παραδόσεων της Ελλάδας, αλλά και ο διψασμένος για κάτι άλλο πέρα από αυτό, που του σερβίρουν οι επιτήδειοι πρέσβεις ενός ομοιόμορφου τρόπου ζωής στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Ο Ευάγγελος Η. Σουφλερός είναι καθηγητής οινολογίας στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ.

Συγγραφέας: Σουφλερός Ευάγγελος Η., Ροδοβίτης Βασίλης Α.
Εκδότης: Ιδιωτική ΈκδοσηΣουφλερός Ευάγγελος Η.
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-92449-0-4
Σελίδες: 304
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Οίνοι και οινοποιία, Ποτά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 45.35 €