Το τελευταίο απόγευμα της Ανιές

Περιγραφή
Ύστερα από δύο μέρες που πέρασε μόνη στην Ελβετία και ενώ πρέπει να επιστρέψει στο Παρίσι, η Ανιές, η ηρωίδα της «Αθανασίας», αργοπορεί για λίγες ακόμα ώρες μέσα στα βουνά, απολαμβάνοντας την ομορφιά και τη γαλήνη τους. Το ίδιο βράδυ θα σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Παίρνοντας για πρότυπο το τελευταίο απόγευμα της ζωής της Ανιές, το βιβλίο αυτό προτείνει μια καινούργια ανάγνωση των μυθιστορημάτων του Μίλαν Κούντερα στο σύνολό τους, από «Το αστείο» ώς την «Άγνοια». Εξηγεί τη θέση τους μέσα στην ιστορία του νεότερου μυθιστορήματος, εξετάζει τον πλούτο των θεμάτων που συγκροτούν το περιεχόμενό τους και την τόλμη των μορφικών τους επινοήσεων· και φωτίζει τη θεμελιακή τους ανακάλυψη: την ανάδυση μιας ανεξερεύνητης πριν από εκείνα επικράτειας της ύπαρξης.
Ξεμακραίνοντας από την ακαδημαϊκή μονογραφία, το βιβλίο αυτό αναβιώνει τη μεγάλη γαλλική παράδοση της τέχνης του δοκιμίου ως στοχασμού ενός έργου.

Συγγραφέας : Ricard François
Μεταφραστής : Κιουρτσάκης Γιάννης 1941-
Εκδότης : Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-05-1208-6
Σελίδες : 212
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Τσεχική λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Γαλλόφωνη λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.82 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.