Το ταξίδι του δρόμου του μεταξιού με τον Συαντζάνγκ

Περιγραφή
«Μια νύχτα του 629 μ.Χ. ένας νεαρός μοναχός ονόματι Συαντζάνγκ έφυγε κρυφά από την Κίνα. […] Τον Απρίλιο του 645, αφού διένυσε 15.000 χιλιόμετρα στην Ινδία αναζητώντας την αλήθεια, ο προσκυνητής επέστρεψε… Μια μεγάλη λιτανεία μοναχών μετέφερε τα λείψανα, τις εικόνες και τα βιβλία τα οποία είχε φέρει μαζί του από την Ινδία ο μοναχός. Η επιστροφή του ήταν η επιστροφή ενός ήρωα».
Ο Συαντζάνγκ, ο βουδιστής μοναχός που ταξίδεψε από την Κίνα ως την Ινδία στο Δρόμο του Μεταξιού τον 7ο αιώνα, είναι τόσο γνωστός στην Ασία όσο ο Μάρκο Πόλο στη Δύση. Στα δεκαέξι χρόνια που μεσολάβησαν από την αναχώρησή του μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή του το 645, ο εικοσιεπτάχρονος φυγάς είχε γίνει ο πιο γνωστός βουδιστής της Κίνας και ένας από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιώτες του κόσμου. Πολύπλευρη προσωπικότητα – τυχοδιώκτης, διανοούμενος, θεολόγος, ιερέας και πρεσβευτής -, πνεύμα ανήσυχο και οξύ, ενέπνευσε έναν κύκλο θρύλων στην Κίνα και έγινε ήρωας της λαϊκής παράδοσης.
Η Σάλι Χόβεϊ Ρίγκινς είναι η πρώτη Δυτική που ακολούθησε τα ίχνη του ταξιδιού του στο Δρόμο του Μεταξιού. Σ’ αυτό το γοητευτικό οδοιπορικό, που περιλαμβάνει και πολλά στοιχεία για τα χρόνια που έζησε ο Συαντζάνγκ στην Κίνα μετά το ταξίδι, περιγράφει την εντυπωσιακή διαδρομή του μέσα στο πλαίσιο των δύο μεγάλων πολιτισμών της Ασίας – του ινδικού και του κινεζικού.
Η Σάλι Χόβεϊ Ρίγκινς είναι η πρώτη Δυτική και η πρώτη γυναίκα που ακολούθησε τα ίχνη του ταξιδιού του Συαντζάνγκ στο Δρόμο του Μεταξιού. Έχει ζήσει και ταξιδέψει για πολλά χρόνια στην Ασία. Συνεργάζεται με το περιοδικό «Archaeology Orientations».

Συγγραφέας : Wriggins Sally Hovey
Μεταφραστής : Μηλιαρέσης Γρηγόρης Α.
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-04-3462-Χ
Σελίδες : 484
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Βουδισμός , Ταξίδια και περιηγήσεις
Σειρές : Terra Incognita

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.59 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.