Το τέλος της ομορφιάς

0
(0)

Περιγραφή
Το Τέλος της ομορφιάς είναι ένα μυθιστόρημα-προέκταση. Ο Λακλό στο τέλος του μυθιστορήματός του Επικίνδυνες σχέσεις ρίχνει τη Μαρκησία ντε Μερτέιγ στους δρόμους του Βορρά, όπου, κατά τη γνώμη του, την περιμένουν η εξορία, η αθλιότητα και η εγκατάλειψη. Όμως η αδάμαστη Μερτέιγ, αν και χτυπήθηκε από την ευλογιά, που της στοίχισε το ένα της μάτι, δεν το βάζει κάτω. Ξαναφτιάχνει τη ζωή της στο Ρότερνταμ, μια ζωή γεμάτη και ολοκληρωμένη, την οποία μας διηγείται η μακρινή της απόγονος που -κατά σατανική σύμπτωση- είναι κι εκείνη παραμορφωμένη με τον ιδιο τρόπο. Η Κερία, μελετώντας τη ζωή της μαρκησίας, θ’ ανακαλύψει το φάρμακο που θα γιατρέψει τις προσωπικές της ανασφάλειες.
Το τέλος της ομορφιάς είναι ένας ύμνος στην ασχήμια και όλους εκείνους που τη βιώνουν με αξιοπρέπεια και σθένος. Ένα οδοιπορικό από το 18ο στον 20ό αιώνα, από την Ολλανδία στη Βραζιλία, από την ειρήνη στον πόλεμο, από το κενό της καρδιάς στον έρωτα που έρχεται να το γεμίσει…
Η Κριστιάν Μπαρός γεννήθηκε στο Παρίσι το 1935. Πολύ σύντομα ένιωσε να την ελκύει η αθέατη πλευρά του φαινομένου “άνθρωπος”. Την προσεγγίζει επιστημονικά μέσω της βιολογίας, στο Ινστιτούτο Κιουρί, εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, και συναισθηματικά, μέσω της συγγραφής, εδώ και… πάντα. Η ίδια θεωρεί ότι αυτές οι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις συμπληρώνουν η μια την άλλη. Έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων τις συλλογές διηγημάτων Les feux du large (1975) και … Et il ventait devant ma porte (1989), τη νουβέλα Chambres, avec vue sur le passe (1978), το μυθιστόρημα Plaisirs amers (1987), ποιήματα και χρονογραφήματα.

Συγγραφέας: Baroche Christiane
Μεταφραστής: Μεταφτσή Αγνή Ν., Αραμαρή Πολυάνθη
Εκδότης: Εξάντας
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-256-554-3
Σελίδες: 331
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.33 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.