Το τέλος της αμερικανικής εποχής

Περιγραφή
«Η άνοδος της Ευρώπης σε συνδυασμό με την επιστροφή της μονομερούς δράσης και του απομονωτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες οδηγούν στο διχασμό της Δύσης, στην αντιπαλότητα Αμερικής και Ευρώπης και επισπεύδουν τη μετάβαση προς έναν κόσμο με πολλαπλά κέντρα εξουσίας. (…)
»Όπως κατέστησε σαφές ο πόλεμος στο Ιράκ, η Δύση βιώνει ήδη το διχασμό στους κόλπους της, ενώ σείονται τα θεμέλια της πολιτικής κοινότητας η οποία εδραίωσε το διεθνές σύστημα από τη δεκαετία του 1940. Υπό αυτή την έννοια, ο πόλεμος ήταν πρωτίστως ένας τρόπος για να επιταχυνθεί το έργο των ισχυρών γεωπολιτικών δυνάμεων οι οποίες είχαν ήδη αρχίσει να μετατάσσουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Καθώς τα ιστορικά γεγονότα διαδραματίζονται ταχύτατα -και το παγκόσμιο τοπίο μεταβάλλεται με τον ίδιο ρυθμό-, η Αμερική, η Ευρώπη και η ευρύτερη διεθνής κοινότητα καλούνται να αντιμετωπίσουν με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και εγρήγορσης το τέλος της αμερικανικής εποχής και την εποχή που θα ακολουθήσει».Ο Τσαρλς Α. Κάπτσαν είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν και Senior Fellow στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Υπηρέτησε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας με την πρώτη κυβέρνηση Κλίντον. Ζει στην Ουάσινγκτον.

Συγγραφέας : Kupchan Charles A.
Μεταφραστής : Μαγκανιώτης Ευάγγελος
Επιμελητής : Μελάς Κώστας Ι.
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-14-1397-9
Σελίδες : 675
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γεωπολιτική, Διεθνείς σχέσεις, Πολιτική – Αμερική
Σειρές : Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.