Το Τάο Τε Τσίνγκ στα ελληνικά

Περιγραφή

Το ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ είναι ένα σπουδαίο βιβλίο το οποίο θεωρείται η Βίβλος του Ταοϊσμού, μιας «θρησκείας» με εκατοντάδες εκατομμύρια πιστούς. Καθώς στην ουσία του είναι ένα κείμενο που αφορά κυρίως την πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου, έχει μεγάλη σημασία, μέσα από τη μετάφραση και την προσφορά του στο κοινό, να αναδεικνύεται η πνευματική συνιστώσα του, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να ωφεληθεί από τα υπέροχα στοιχεία που περιέχει. Ο τρόπος όμως με τον οποίο έχει κατανοηθεί και παρουσιαστεί στη Δύση μέσα από διάφορες εκδόσεις δεν προβάλλει, στο βαθμό που του αξίζει, το βαθύτερο νόημα του ιερού αυτού βιβλίου, ενώ δίνει μεγαλύτερο βάρος σε άλλα στοιχεία του. Το σημαντικότερο στοιχείο το οποίο και καθορίζει τη σπουδαιότητά του είναι ακριβώς το βαθύτερο πνευματικό του νόημα και δευτερευόντως η καλλιτεχνική απόδοση και η ποιητικότητά του. Η παρούσα έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης του πανανθρώπινου μηνύματος του ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ που αφορά την ουσία του ανθρώπου και του Σύμπαντος. Η μετάφραση του Δημήτρη Πατσίλια υπηρετεί τον παραπάνω σκοπό, επιπλέον στέκεται με σεβασμό στο βαθύτερο νόημα του αρχικού κειμένου και λειτουργεί με συνέπεια προς την άμεση σύνδεσή του, τον Ταοϊσμό.

Ο Δημήτρης Πιτσίλιας έχει προσθέσει το δικό του λιθαράκι στην κατανόηση της σοφίας της Άπω Ανατολής καθώς και της φιλοσοφίας που διέπει τις πολεμικές της τέχνες έχοντας μεταφέρει στην ελληνική γλώσσα το Τάο Τε Τσινγκ («Το βιβλίο του Τάο») και την «Ανάπτυξη του πνεύματος» -και τα δύο από τις εκδόσεις «Άσπρο φτερό».
Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει σπουδάσει Αϊκίντο στην Ιαπωνία. Δίδαξε Αϊκίντο στην Αθήνα τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε διανέμει μόνιμα στο Πήλιο με την οικογένειά του.
Λειτουργεί ως ανεπίσημος πρέσβης καλής θελήσεως για το Αϊκίντο, παρόλο που ο ίδιος απεχθάνεται κατηγοροποιήσεις κάθε είδους.

Συγγραφέας : Πατσίλιας Δημήτρης
Εκδότης : Καλέντης
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-219-291-7
Σελίδες : 192
Σχήμα : 13×19
Κατηγορίες : Ζεν βουδισμός, Πολεμικές τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.