Το σπασμένο όπλο

Περιγραφή
Ο Λουί Λ’ Αμούρ γεννήθηκε το 1908 στο Τζέιμσταουν της Βόρειας Ντακότα. Ταξίδεψε για χρόνια σ’ όλο τον κόσμο αλλάζοντας δουλειές, από βοηθός σε τσίρκο και ξυλοκόπος μέχρι ναυτικός, οδηγός ελεφάντων και τέλος επαγγελματίας μποξέρ. Δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1939, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε στη Γαλλία και τη Γερμανία και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες κι άρχισε να γράφει διηγήματα για περιοδικά. Το πρώτο του μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 1950.
Ο Λ’ Αμούρ, που συνέδεσε το όνομά του κυρίως με το είδος του γουέστερν, υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Δημοσίευσε πάνω από εκατό μυθιστορήματα, που κυκλοφόρησαν σε δεκάδες γλώσσες ξεπερνώντας τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Περισσότερα από τριάντα έργα του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.
Είναι ο μοναδικός συγγραφέας στην ιστορία που τιμήθηκε με τις δύο υψηλότερες διακρίσεις που μπορούν να απονείμουν σε πολίτες το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, το Χρυσό Μετάλλιο και το Μετάλλιο της Ελευθερίας αντίστοιχα.
Σε ολόκληρη τη ζωή του δεν εγκατέλειψε ποτέ το πάθος του για τα ταξίδια και τα βιβλία, διατηρώντας μια προσωπική βιβλιοθήκη με πάνω από δέκα χιλιάδες τόμους. Μέχρι το θάνατό του, το 1988, συγκαταλεγόταν σταθερά ανάμεσα στους πέντε πιο πολυδιαβασμένους ενεργούς συγγραφείς του κόσμου.

Συγγραφέας: L’ Amour Louis
Μεταφραστής: Κεραμοπούλου Βενετία
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 1990
ISBN: 960-236-089-5
Σελίδες: 217
Σχήμα: 18χ11
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορίες του Φαρ Ουέστ (Γουέστερν)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.66 €