Το σπήλαιο των μυστηρίων

Περιγραφή
Ένα σκοτεινό και βαθύ σπήλαιο, από όπου ακούγονται τρομακτικές κραυγές και φοβεροί ήχοι που φοβίζουν τους πάντες… Ένα μυστήριο που κανείς δεν τολμά να λύσει, κρυμμένο στα βάθη της γης… Στην ιστορία αυτή, ο Πλατύς για να αποδείξει σε όλους ότι δεν φοβάται τίποτα, θα φτάσει μέχρι αυτό το μυστηριώδες κι επικίνδυνο μέρος, συντροφιά με έναν αινιγματικό, λιγομίλητο μα σοφό γέρο. Στο τέλος του ταξιδιού του, ανάμεσα σε σταλακτίτες και νυχτερίδες, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πιο μεγάλο από τα μυστήρια: πώς μπορεί κανείς να σκέφτεται και να κρίνει μόνος του χωρίς να επηρεάζεται από τους άλλους και χωρίς να μείνει μόνος;
Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αποτελεί ελεύθερη απόδοση του περίφημου Μύθου του Σπηλαίου που αφηγήθηκε ο Πλάτωνας πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια στο έβδομο βιβλίο της Πολιτείας.
Ύστερα από δυο χιλιετίες, οι διδασκαλίες που περιέχονται σε κείνες τις σελίδες δεν έχουν χάσει τίποτα από την ποιητικότητα και την ομορφιά τους.
Το βιβλίο αυτό, όπως και τα άλλα της ίδιας σειράς, επιθυμεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για να πλησιάσουν οι νεότεροι αναγνώστες στους θησαυρούς της φιλοσοφίας, αφυπνίζοντας μέσα από το μύθο το ενδιαφέρον για τους κλασικούς της σκέψης στη Δύση.
Ο Emiliano Di Marco, είναι γεννημένος στην Τοσκάνη, ειδικός στη φιλοσοφία και στην bistecca fiorentina. Όταν ήταν μικρός, έγραφε ιστορίες για μεγάλους, τώρα που μεγάλωσε αποφάσισε να γράφει ιστορίες για μικρούς. Εδώ και κάποιο χρόνο ζει και εργάζεται στη Ρώμη.

Συγγραφέας : Di Marco Emiliano
Μεταφραστής : Αλεξιάδου Σοφία
Εικονογράφος : Bacchini Massimo
Εκδότης : IntroBooks
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-6680-43-6
Σελίδες : 44
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Φιλοσοφία – Βιβλία για παιδιά
Σειρές : Οι Μικροί Φιλόσοφοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.