Το παρελθόν

Περιγραφή
Μπουένος Άιρες, τέλος της δεκαετίας του ’80. Ο χωρισμός του Ρίμινι και της Σοφίας πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία στον φιλικό και οικογενειακό τους μικρόκοσμο. Έχουν ζήσει μέχρι τότε δώδεκα χρόνια απόλυτου έρωτα και αποφασίζουν να οδηγήσουν την τέλεια σχέση τους στην κορύφωσή της, στον τέλειο χωρισμό. Από αυτό το σημείο ξεκινά η αφήγηση στο “Παρελθόν”, από το τέλος μιας από εκείνες τις σχέσεις που γεννιούνται στην ύστερη εφηβεία και κατά τη διάρκειά τους οι δύο εραστές μεγαλώνουν μαζί, διαπλάθουν ο ένας τον άλλον και πλάθουν τον κόσμο κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους.
“Το παρελθόν” είναι μια αντίστροφη αισθηματική αγωγή. Ο ήρωάς του από την ειδυλλιακή επικράτεια της απόλυτης εφηβικής αγάπης κατεβαίνει ένα ένα τα σκαλοπάτια του εξευτελισμού και της απαξίωσης. Αντί να βρίσκει τον εαυτό του, τον χάνει. Στον πάτο του πηγαδιού, οι δύο εραστές θα ξαναβρεθούν, ίδιοι και όμως άλλοι, ζωντανοί αλλά και νεκροί.
Το έργο του Άλαν Πάουλς είναι ένα μυθιστόρημα έρωτα και τρόμου που αποκαλύπτει γυμνή την αλήθεια της άλλης όψης, αποκαλυπτικής και ταυτοχρόνως νοσηρής, σκοτεινής αλλά και ευφρόσυνης, αυτής της κωμωδίας που οι άνθρωποι συνηθίζουν να αποκαλούν “ζευγάρι”.Ο Άλαν Πάουλς γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1959. Σπούδασε στη Σχολή Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της πόλης του και εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφραστής, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου. Δίδαξε Θεωρία της Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, ενώ κατά τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ίδρυσε το περιοδικό Lecturas Criticas. Από το 1983 ασχολείται και μετη συγγραφή σεναρίων. Στην Αργεντινή έγινε κυρίως γνωστός από το κριτικό του έργο, ενώ έχει εκδώσει και μια μονογραφία για τον Μπόρχες. Είναι συγγραφέας συνολικά έξι μυθιστορημάτων. Το μυθιστόρημά του “Το παρελθόν” τιμήθηκε με το βραβείο Herralde (2003) και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

Συγγραφέας: Pauls Alan
Μεταφραστής: Γιαννοπούλου Έφη
Εκδότης: Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-486-009-7
Σελίδες: 603
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανόφωνη πεζογραφία (Αργεντινή) – Μυθιστόρημα
Σειρές: LETRAS: Ισπανόφωνοι και Πορτογαλόφωνοι Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.39 €