Το παράστημα του Κώστα Π. Μιχαηλίδη

Περιγραφή
“Έφθασε η ώρα να υψώσουμε, με το αθάνατο υλικό των λέξεων, ένα μνημείο για να τιμήσουμε το εκλεκτότερο τέκνο που γέννησε στο β΄ μισό του 20ου αιώνα η πεφιλημένη μας Κύπρος, τον Κώστα Π. Μιχαηλίδη: τον φιλόσοφο και τον ποιητή, τον δάσκαλο και τον φίλο, τον “Άνθρωπο” που με το ολόφωτο, πυκνό, σοβαρό και μεγαλόκαρδο έργο του ετίμησε και την γλώσσα μας και την Ελλάδα.
Αποδίδουμε επομένως μια τιμή ως αντανάκλαση αγάπης, ως αναγνώριση αξίας και ως εκδήλωση επίμονης αξίωσης ο χρόνος να σεβαστεί το ευγενές πρόσωπο του και το υψηλόφθογγο έργο του. Στο έργο αυτό αγωνίστηκε η πολυαίωνη γλώσσα μας να διερμηνεύσει το μυστήριο του “Ανθρώπου”, την τραγικότητα της ύπαρξής του και το πνευματικό κάλλος της ψυχής του. Στο έργο ακόμη αυτό άφηκε το βαθύ, ακριβές και δραματικά πολύσημο αποτύπωμά του ένα “Πρόσωπο” με τα σημάδια τα θεϊκά της αθανασίας.
Τιμούμε το πρόσωπο αυτό, αγαπούμε αυτό το έργο και με τον τόμο αυτό προσκαλούμε την δόξα της αθανασίας να το στέψει με την δάφνη του πνεύματος, την τραγικά πικρή δάφνη του “Ανθρώπου” εκείνου που κατόρθωσε αθλώντας να τιμήσει το έργο του Θεού”.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Πλησής Κυριάκος, Κουτσάκος Ι. Γ., Αγγελής Δημήτρης 1973- ποιητής, Καργάκος Σαράντος Ι. 1937-, Κότσιρας Γιωργής 1920-1998, Μάνος Ανδρέας, Παπαθανασόπουλος Θανάσης Ν., Πάσχος Παντελής Β., Πλατής Ελευθέριος Ν., Σερέζης Κώστας, Τσιρόπουλος Κώστας Ε. 1930-, Χρυσάνθης Κύπρος 1915-1998, Μιχαηλίδης Κώστας Π.
Εκδότης: Ευθύνη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8150-32-9
Σελίδες: 210
Σχήμα: 22χ14
Κατηγορίες: Βιογραφίες – Μαρτυρίες, Νεοελληνική λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Κυπριακή λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική
Σειρές: Ursa Minor

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €