Το παγκάκι

Περιγραφή
Ο Αντώνης, είναι ένας σύγχρονος «κλοσάρ» που κοντεύει τα πενήντα.
Την ημέρα περπατά όλη την πόλη κρατώντας σφιχτά ένα μικρό σάκο με όλα τα υπάρχοντά του. Το βράδυ οι περαστικοί τον βλέπουν καθισμένο πάντα στο ίδιο παγκάκι του Λευκού Πύργου, με τα ακουστικά στα αυτιά του κι αν πλησιάσει κανείς πιο κοντά, θα τον ακούσει να μιλά με τις ώρες, να συζητά με τον εαυτό του, πολλές φορές να υψώνει τη φωνή του, να εκνευρίζεται κι άλλοτε να σιγοτραγουδά.
Ο μονόλογος του χρωματίζεται από ιστορίες απλές και ανθρώπινες, από αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα υπαρκτά και μη, από νοσταλγικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη και από προβληματισμούς και σκέψεις πάνω στη σημερινή πραγματικότητα.
Ο Ζάχος Βασιλείου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1956. Γονείς του ο Χαλκιδαίος Σπύρος Βασιλείου, συνταγματάρχης Πεζικού και η Νίκη Νιοτάρη απο τη Κωνσταντινούπολη. Απο το 1960 μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε απο τα ιστορικά Εκπαιδευτήρια Αγλαίας Σχοινά και εν συνεχεία απο το Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ιατρική στα Πανεπιστήμια Φλωρεντίας, Σιένας και Θεσσαλονίκης και πήρε την Ειδικότητα Γενικού Χειρουργού. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων ιατρικών εταιρειών. Απο τα νεανικά του χρόνια ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική. Έχει εκδώσει δύο βιβλία : “Το παγκάκι”, ένα θεατρικό μονόλογο και τη “Διπλανή πόρτα”, μια συλλογή διηγημάτων. Διηγήματα, χρονογραφήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Ιατρικά Θέματα” του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το Νοέμβριο του 2009 “ανέβηκε” στο θέατρο “Πολιτεία Θεάτρου” Θεσσαλονίκης το έργο του “Γιατί παππού;” σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπαλτατζή. Δυο ακόμη θεατρικά του έργα, το “Επέτειος γάμου” και το “Ραντεβού για τέσσερις” πρόκειται ν’ ανεβούν σύντομα σε θεατρική σκηνή.

Συγγραφέας: Βασιλείου Ζάχος
Εκδότης: Χριστοδουλίδη
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-8183-15-4
Σελίδες: 47
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.27 €