Το Πάσχα της χαράς

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ευχάριστες δραστηριότητες για την άνοιξη και το Πάσχα και προσφέρεται για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας την περίοδο των πασχαλινών διακοπών. Παρέα με τη Χαρά τη μαγισσούλα και τον γάτο της τον Χάρη, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα: – Να παίξουν και να ζωγραφίσουν. Να έρθουν σε επαφή με πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας. – Να κατανοήσουν τις έννοιες του χώρου και του χρόνου. – Να γνωρίσουν τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη, και τους αριθμούς. – Να ανακαλύψουν τα φωνήματα, τα γράμματα, τις λέξεις και να πειραματιστούν με τη γραφή και την ανάγνωση. – Να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη λεπτή κινητικότητα, τη φαντασία τους. Στο τέλος του βιβλίου δίνονται: Ιδέες για παιχνίδια και κατασκευές

Η Κατερίνα Χριστόγερου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Ολοκλήρωσε της βασικές της σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας όπου και φοίτησε για δυο χρόνια στη Fachakademie fur Sozialpaedagogik του Μονάχου. Το 1982 έκανε μετεγγραφή στη σχολή νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε το 1983. Από το 1984 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία. Το 1996 αποσπάται στη Γερμανία όπου απασχολείται ως νηπιαγωγός σε δίγλωσσα τμήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης της πόλης της Στουτγάρδης. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός στην πόλη της Κέρκυρας όπου και κατοικεί. Έχει εκδώσει, σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, το βιβλίο «Σχέδια εργασίας για το νηπιαγωγείο και δημοτικό» (Κέδρος 2006), σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και την Ευθυμία Ανδριώτη το βιβλίο «Δημιουργικές διαθεματικές δραστηριότητες» (Κέδρος 2007), και σε συνεργασία με το Δημήτρη Μπεσίρη το βιβλίο «Με χρώματα και φαντασία» (Κέδρος 2007).

Συγγραφέας : Χριστόγερου Κατερίνα
Επιμελητής : Γονιδάκη Μαρία
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-566-964-5
Σελίδες : 78
Σχήμα : 28×21
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Προσχολική, Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή)
Σειρές : Εκπαιδευτικά Βιβλία για την Προσχολική Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.62 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.