Το Ντόντο και το νησί Μαυρίκιος

0
(0)

Περιγραφή
Το Ντόντο, ίσως το πιο διάσημο εξαφανισμένο είδος, αναβιώνει τώρα μέσα από τις σελίδες αυτού του παράξενου βιβλίου. Ο βραβευμένος Φινλανδός φωτογράφος Harri Kallio, αναδημιουργώντας με συναρπαστικό τρόπο το παρελθόν, χρησιμοποιεί τις εξαιρετικές φωτογραφικές του ικανότητες και τη φαντασία του για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι αυτά τα θαυμαστά πλάσματα ζουν και βασιλεύουν, όπως μια φορά κι έναν καιρό, στο παρθένο καταφύγιό τους, το νησί Μαυρίκιος. Σήμερα το νησί προσελκύει όλο και περισσότερους παραθεριστές, χάρη στο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και διαφορετικών πολιτισμών που προσφέρει· τα Ντόντο του Harri Kallio αναπαρίστανται στο περιβάλλον του Μαυρίκιου, πλάι σε ποτάμια, πάνω σε βουνά, σε κατάφυτες κοιλάδες και πυκνά δάση, ανενόχλητα και μακάρια, αγνοώντας την πρότερη εισβολή των ανθρώπων το 17ο αιώνα, που είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνισή τους. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από λεπτομερή ιστορία των Ντόντο, η οποία περιλαμβάνει μαρτυρίες, πηγές εικόνων και υπαρκτές αποδείξεις από μουσεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. Τέσσερα μόνο είναι τα μουσεία όπου εκτίθενται πραγματικά υπολείμματα Ντόντο: το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και το Μουσείο Narodny της Πράγας. Ο Kallio χρησιμοποίησε αυτές τις πηγές, αλλά και πολλές άλλες, για να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα για το θέμα αυτό, προτού κατασκευάσει προσεκτικά τα δικά του, πολύ πιστά, μοντέλα Ντόντο. Το βιβλίο “Το Ντόντο και το νησί Μαυρίκιος: Μια φανταστική αναζήτηση”, είναι ένα θαυμάσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στο παράξενο, αστείο Ντόντο και στο πανέμορφο νησί Μαυρίκιος.O Harri Kallio γεννήθηκε στη Φινλανδία το 1970 και είναι κάτοχος MFA του Πανεπιστημίου Τέχνης και Σχεδίου του Ελσίνκι. Έλαβε BFA από το Πανεπιστήμιο Τέχνης και Σχεδίου του Ελσίνκι, ενώ σπούδασε και στο Πανεπιστήμιο Brookes της Οξφόρδης.
Έχει βραβευτεί με το Βραβείο Φωτογραφίας Ευρωπαίων Εκδοτών το 2004, με το Βραβείο BFF Promotion το 2003, με την Υποτροφία του Φινλανδικού Ιδρύματος Πολιτισμού το 2002 και το 2003 και με την Υποτροφία του Φινλανδικού Συμβουλίου Τέχνης το 2000 και το 2004.
Η εργασία του Kallio ασχολείται πρωτίστως με την παράξενη σχέση ανθρώπου και φύσης. Παράγει επίσης προσαρμοσμένες πανοραμικές εικόνες με φωτογραφικούς φακούς μικρού διαμετρήματος.
Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Συγγραφέας: Kallio Harri
Φωτογράφος: Kallio Harri
Εκδότης: Apeiron Photos
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-87442-6-1
Σελίδες: 121
Σχήμα: 25χ31
Κατηγορίες: Φωτογραφικές συλλογές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.75 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.