Το μυστικό του Χίτλερ

Περιγραφή
Καμιά άλλη μορφή της σύγχρονης ιστορίας δεν σημάδεψε τόσο καταλυτικά την ανθρωπότητα, ούτε συνδέθηκε με τόσο τερατώδη εγκλήματα. Το ίδιο του το όνομα είναι σύμβολο της παγκόσμιας σύρραξης και του Ολοκαυτώματος.
Το τι έκανε ο Χίτλερ ως ιστορικό πρόσωπο έχει καταγραφεί με λεπτομέρεια σε μνημειώδη έργα ιστορικών και βιογράφων. Το ποιος ήταν ο Χίτλερ ως άνθρωπος, ωστόσο, είναι ένα θέμα που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο, είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία των συγγραφέων, οι οποίοι συχνά αναλώνονται σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν τη ζωή του Χίτλερ και τις συνέπειές της μέσα από την αναζήτηση κάποιας πρωτογενούς αιτίας για τη σατανική του φύση.
Το μυστικό του Χίτλερ αποκαλύπτει το ομοφυλοφιλικό περιβάλλον στο οποίο έζησε και άνθησε ο Χίτλερ ως νεαρός στη Βιένη, στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας στο Μόναχο, και στη συνέχεια ως Φίρερ. Ο Μάχταν φέρνει επίσης στο φως απρόσμενα νέα στοιχεία που μαρτυρούν την ομοφυλοφιλική δραστηριότητα του Χίτλερ κατά τα νεανικά του χρόνια. […]
Ο Λόταρ Μάχταν γεννήθηκε το 1949, πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1978 και έγινε καθηγητής το 1989. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Μοντέρνας και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία.

Συγγραφέας : Machtan Lothar
Μεταφραστής : Πιέρρης Σπύρος
Εκδότης : Τραυλός
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-7990-72-2
Σελίδες : 462
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Hitler, Adolf, 1889-1945

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.65 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.