Το μπαράκι του Τσάρλι

Περιγραφή
Ιστορίες που λέγονται στο «Μπαράκι του Τσάρλι»: Μια «ατέλειωτη αγάπη» είναι συνήθως η αρχή, ενώ μέσα σου λες ότι χειρότερα δεν γίνεται, περιμένοντας «άλλες 39 ημέρες». Η ζωή όμως σε διαψεύδει λέγοντάς σου στο αυτί «κι όμως… γινόταν», ακριβώς τις «τελευταίες στιγμές, πριν από …» το τέλος του βιβλίου, όπου άλλες εννιά ιστορίες συνοδεύουν την πορεία σου στη Λεωφόρο.Γεννημένος το 1972 στη Φρανφούρτη, Προγραμματιστής Η/Υ και Μηχανικός Ηλεκτρονικός, ο Ηλίας Φλωράκης πέρασε από πολλά βιοποριστικά επαγγέλματα. DJ και πωλητής κινητών και Η/Υ, γραφίστας σε μεγάλες διαφημιστικές, μπάρμαν και καθηγητής Πληροφορικής, τεχνικός ήχου και φωτισμού σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και ηθοποιός σε επαγγελματικές ομάδες. Όλα, για να στηρίξουν τα βήματα του στη συγγραφή διηγημάτων, θεατρικών έργων και σεναρίων για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Πρώτη του εκδοτική δουλειά «Το μπαράκι του Τσάρλι», εκδ. Καστανιώτη, με 15 ιστορίες μαύρου χιούμορ. Διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και περιμένει την ευκαιρία για την πρώτη του ταινία. Ερασιτέχνης φωτογράφος με συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας. Το 2001 διακρίνεται στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος του περιοδικού Elle και εκδίδεται στη συλλογή «20+1 ιστορίες 2001», εκδ. Καστανιώτη. Το 2004 η ιστορία «Ο ακυμάτιστος Τζο» κερδίζει το πρώτο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ζώγια», στη Θεσσαλονίκη.
Το 2005 η ιστορία «Ο ήλιος, η σελήνη και η γη» κερδίζει το Β΄ Βραβείο Αφηγήματος στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Σικελιανά 2005» που διοργανώνει «Το Καφενείο των Ιδεών», μαζί με την «Unesco Πειραιώς και Νήσων» και την «Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών».
Τα τελευταία χρόνια, ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως τεχνικός συντάκτης στο περιοδικό RAM.

Συγγραφέας : Φλωράκης Ηλίας
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-03-3151-0
Σελίδες : 155
Σχήμα : 22χ13
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.