Το μεγαλείο του Ψηλορείτη

Περιγραφή
Η ανησυχία της Μαρίας μιας νέας γυναίκας με έντονη προσωπικότητα καταγράφεται στους στίχους της με τον παραδοσιακό τρόπο γραφής.
Προσέχει τις λέξεις, τον ήχο των λέξεων, την ομοιοκαταληξία.
Εξαντλεί τα «πάθη από τον έρωτα» τον ακολουθεί σε όλα τα φτερουγίσματά του με ένα μπλοκάκι στο χέρι.
Μέσα από τη Μαρία προβάλλεται μια Κρήτη λαμπερή, τρυφερή, γνήσια έτσι όπως την αντικρίζουν τα μάτια της από την ανθισμένη αυλή της.
Ένα λουλούδι στο πέτο της κρητικής παράδοσης.
Λουδοβίκος των Ανωγείων
Η Μαρία είναι… σαν τον Όμηρο…ταιριάζει πιτίδια το χθες με το σήμερα…Η σκέψη και η καρδιά της αγγίζουν τον ουρανό με τα άστρα… Μοιάζει με ηφαίστειο σε νάρκη, όπου αναβλίζει σιγά σιγά και κάνει έκρηξη ντου… έτσι κι αυτή κάνει τώρα τη δική τζη. Της εύχομαι να ‘χει κι άλλες τέτοιες εκρήξεις.
ΨαραντώνηςΗ Μαρία Μανουρά Καλλέργη γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου το 1971. Πρωτότοκο παιδί του Λευτέρη και της Ευαγγελίας Μανουρά, μεγάλωσε και έζησε στα Ανώγεια με πολύ αυστηρές αρχές. Εγγονή δυο επιφανών ανδρών, που ο καθένας τους έχει καταγράψει την δική του ιστορία (του Αριστείδη Μανουρά ή Μιχαλαριστείδη και του Λευτέρη Μανουρά ή Σωματολευτέρη).
Έμαθε καλά και από πολύ νωρίς το σκοπό της ζωής τους κανόνες και τις ηθικές της αξίες. Τελειώνοντας το λύκειο παντρεύτηκε στην Καρκαδιώτισσα Τεμένους Ηρακλείου τον Νίκο Καλλέργη και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Μανούσο, τον Λευτέρη και την Ελένη, στα οποία μετέφεραν την αγάπη για την κρητική μουσική.
Τις ελεύθερες ώρες της ζωγραφίζει, γράφει ποιήματα και μαντινάδες.

Συγγραφέας : Μανουρά – Καλλέργη Μαρία
Στιχουργός : Μανουρά – Καλλέργη Μαρία
Εκδότης : Αεράκης – Σείστρον
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN :
Σελίδες : 159
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση, Τραγούδια, Ελληνικά, Μαντινάδες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.