Το μεγάλο λεξικό της γλώσσας μας

Περιγραφή
Η έκδοση ενός λεξικού της δημοτικής μας γλώσσας είναι πάντοτε επίκαιρη από τότε που καθιερώθηκε η δημοτική ως επίσημη γλώσσα της εκπαίδευσης και της διοίκησης. Γι’ αυτό και όλα τα σχετικά λεξικά που κυκλοφόρησαν είχαν καλή υποδοχή από τον Έλληνα αναγνώστη.
Αυτή την επικαιρότητα και ανάγκη θελήσαμε να καλύψουμε με το “Μεγάλο λεξικό της γλώσσας μας”, που είναι γραμμένο στη σωστή δημοτική γλώσσα και στοιχειοθετημένο σύμφωνα με τον επίσημο τύπο του μονοτονικού συστήματος που επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας.
Αλλά η δημοτική γλώσσα και το μονοτονικό σύστημα δεν είναι τα μόνα πλεονεκτήματα του λεξικού μας αυτού. Η εντελώς πρωτότυπη για ερμηνευτικό λεξικό χρησιμοποίηση σκίτσων, που ζωντανεύουν και επεξηγούν το κείμενο, οι ετυμολογικές σημειώσεις, η γραμματική αναγνώριση κάθε λήμματος, η ένδειξη της κλίσης του με την παράθεση της γενικής πτώσης, οι άφθονες σημασίες που παραθέτονται και οι επιλεγμένες αντιπροσωπευτικές φράσεις που μπαίνουν σαν παραδείγματα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σε συνδυασμό με τα κύρια ονόματα, τα αρκτικόλεξα και τη συνοπτική γραμματική που ακολουθούν στο τέλος του βιβλίου, κάνουν το “Μεγάλο λεξικό της γλώσσας μας” ένα έργο απαραίτητο, πλήρες, πολύτιμο και εύχρηστο για κάθε μαθητή, φοιτητή, υπάλληλο, διανοούμενο αλλά και για κάθε άλλο φιλομαθή αναγνώστη.
Σίγουροι ότι καλύπτουμε βασικές ανάγκες του αναγνωστικού κοινού της πατρίδας μας στον τομέα της γλώσσας μας, περιμένουμε από τους αναγνώστες μας να εκτιμήσουν και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα αυτά του λεξικού μας, ώστε οι ίδιοι να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστέςτου.
(από τον πρόλογο του εκδότη)Ο Κώστας Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Δράμα, μένει στη Νίκαια, σπούδασε κλασική φιλολογία, αρχαιολογία-ιστορία και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δημοσίευσε σε περιοδικά εργασίες σχετικές με την ιστορία, τα λατινικά και την έκθεση ιδεών. Εξέδωσε την ποιητική συλλογή “Ο Ελπήνορας και άλλα ποιήματα”, κριτικά δοκίμια για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη “Συγκριτική διδασκαλία των κλασικών γλωσσών”, τη “Νεροϊνδοευρωπαϊκή” και το μυθιστόρημα “Κοτυλάβα: Μύθος και ιστορία στον Πόντο”.

Συγγραφέας: Ιωαννίδης Κωνσταντίνος Θ.
Εκδότης: Επιφανίου Ηλίας
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 9963-9095-0-7
Σελίδες: 735
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Νέα – Λεξικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 34.20 €