Το ματωμένο λιβάδι

Περιγραφή
Για το Λοχαγό Κόρολεφ, ο νόμος δεν είναι πια άσπρο-μαύρο, είναι κατακόκκινος σαν αίμα…
Μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης του Ιερόσυλου, όπου είχαν βρεθεί αναμεμειγμένα τα ανώτερα κλιμάκια της σοβιετικής Ρωσίας, ο Λοχαγός Αλεξέι Κόρολεφ παρασημοφορείται και προβάλλεται ως παράδειγμα προς μίμηση για κάθε εργάτη. Όμως ο Κόρολεφ βιώνει μια επισφαλή ηρεμία – αυτά που έμαθε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης τον θέτουν σε κίνδυνο και αν αποκαλυφθούν ενδέχεται να απελαθεί στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας του μακρινού Βορρά.
Όταν όμως χτυπάει τελικά η πόρτα του διαμερίσματός του μέσα στη νύχτα, η αποστολή που τον περιμένει δεν έχει προορισμό τη Σιβηρία. Στο χώρο γυρισμάτων μιας ταινίας στην Ουκρανία, έχει ανακαλυφθεί νεκρή η Μαρία Αλεξάντροβνα Λένσκαγια, υποδειγματική Σοβιετική πολίτης. Ο Κόρολεφ καλείται να διερευνήσει την υποτιθέμενη αυτοκτονία. Το γεγονός ότι η κοπέλα υπήρξε επιπλέον στενή φίλη του Γενικού Κομισάριου Κρατικής Ασφάλειας Γιέζοφ, εντείνει περαιτέρω τους εύλογους φόβους του λοχαγού.
Όταν ο Κόρολεφ καταφθάνει στα σκηνικά της ταινίας “Το Ματωμένο Λιβάδι”, δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι κρύβονται πολλά πίσω από το θάνατο της Λένσκαγια…Ο William Ryan είναι Ιρλανδός συγγραφέας που ζει στο Λονδίνο εδώ και αρκετά χρόνια. Αφού ολοκλήρωσε νομικές σπουδές στο Δουβλίνο, έλαβε άδεια άσκησης επαγγέλματος στο Λονδίνο και στη συνέχεια εργάστηκε ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος στο City. Στον ελεύθερό του χρόνο έγραφε κατά καιρούς σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ώσπου τελικά αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο St. Andrews το 2005. Το συγγραφικό του ντεμπούτο, “Ο Ιερόσυλος”, είναι το πρώτο από μια σειρά μυθιστορημάτων με θέμα τις περιπέτειες του Αλεξέι Κόρολεφ, αστυνόμου που εργάζεται στη Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών της Πολιτοφυλακής της Μόσχας στη δεκαετία του ’30. Ο William Ryan είναι παντρεμένος και ζει στο Δυτικό Λονδίνο.

Συγγραφέας: Ryan William
Μεταφραστής: Πίπη Φωτεινή
Εκδότης: Διόπτρα
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-605-062-9
Σελίδες: 416
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Trade Edition

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.91 €