ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΟΡΕΛΙ

Περιγραφή
Στο όμορφο νησί της Κεφαλλονιάς, η κόρη του γιατρού, η Πελαγία, είναι αρραβωνιασμένη με ένα νεαρό ψαρά. Όταν οι Ιταλοί, το 1940, καταλαμβάνουν το νησί, ο ψαράς μπαίνει στην Αντίσταση ενώ το σπίτι του γιατρού επιτάσσεται για να μείνει εκεί ο λοχαγός Κορέλι. Ο Κορέλι είναι πολιτισμένος, εύθυμος, αγαπά τη μουσική και ασχολείται πιο πολύ με το μαντολίνο του παρά με τον πόλεμο και η Πελαγία νιώθει να την τραβά ο Ιταλός λοχαγός. Τα πράγματα με τον καιρό δυσκολεύουν και ο πόλεμος παρουσιάζει το πραγματικό, δυσάρεστο πρόσωπό του. Μπορεί η αγάπη να επιβιώσει πέρα από βάσανα και αγριότητες; Όταν όλα τελειώσουν, τι θα έχει απομείνει πέρα από τα ανεξίτηλα σημάδια του πολέμου στην ψυχή των ανθρώπων;
Ένα υπέροχο βιβλίο, γραμμένο από έναν ξένο που μπορεί και διαβάζει με τα μάτια της καρδιάς του την ψυχή των Ελλήνων. Είναι ένας πραγματικός ύμνος στην πατρίδα μας και τον άνθρωπο.
Ένας Έλληνας δε θα μπορούσε να το γράψει καλύτερα!Ο Λουί Ντε Μπερνιέρ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954. Έζησε αρκετό διάστημα στην Κολομβία δουλεύοντας ως δάσκαλος τα πρωινά, ενώ τα απογεύματα φρόντιζε κοπάδια με ζώα. Στη συνέχεια έκανε διάφορα επαγγέλματα, όπως μηχανικός αυτοκινήτων και αρχιτέκτονας κήπων. Σήμερα ζει μόνιμα στην Αγγλία και ασχολείται με τη συγγραφή. Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, ενώ ο ίδιος είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 20 καλύτερων Άγγλων μυθιστοριογράφων το 1993. Τα δύο πρώτα μυθιστορήματα της λατινοαμερικανικής τριλογίας του (“Ο μυστικός πόλεμος του Δον Εμμανουέλ”/”The War of Don Emmanuel’s Nether Parts”, 1990, και “Ο Σενιόρ Βίβο και ο άρχοντας της κόκας”/”Senor Vivo and the Coca Lord”, 1991), τιμήθηκαν με το βραβείο Commonwealth Writers Prize. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και “Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι”/”Captain Corelli’s Mandolin”, 1994, που απετέλεσε διεθνή επιτυχία, με ενθουσιώδη υποδοχή κριτικής και κοινού. To 2001 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Τζον Μάντεν, με γυρίσματα που έγιναν στην Κεφαλλονιά και τους Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπι Κρουζ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Άλλα μυθιστορήματά του είναι: “Red Dog”, 2001, “Birds Without Wings”, 2004, “A Partisan’s Daughter”, 2008, “Notwithstanding: Stories From an English Village”, 2009.

Συγγραφέας: De Bernieres Louis 1954-
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 1995
ISBN: 978-618-01-0451-6
Σελίδες: 614
Σχήμα: 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €