Το λεξικό των ισμών

Περιγραφή
«Το λεξικό των ισμών» του Χουάν Εδουάρδο Σιρλότ (1916-1973), αποτελεί μια μοναδικά εμπεριστατωμένη και υπεύθυνη προσπάθεια ταξινόμησης και αξιολόγησης εννοιών της σύγχρονης σκέψης και τέχνης. Θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα για τη βιβλιοθήκη κάθε λογοτέχνη, καλλιτέχνη, στοχαστή και καθηγητή αυτών των ειδικοτήτων, αλλά και κάθε απλού αναγνώστη ή εραστή αυτών των πνευματικών δραστηριοτήτων. Η επιτυχία του λεξικού οφείλεται σε τέσσερις, κυρίως, λόγους: στο εύρος και το βάθος γνώσεων του συγγραφέα, στην πείρα του ως κριτικού τέχνης και λογοτεχνίας, στην αγάπη και την προσήλωσή του στα υπό μελέτη θέματα και, χωρίς αμφιβολία, στον περιορισμό του Λεξικού σε τέσσερις μόνο τομείς της ανθρώπινης καλλιτεχνικής και πνευματικής
δημιουργίας, δηλαδή στη λογοτεχνία-ποίηση, στις πλαστικές τέχνες, στη μουσική και στη φιλοσοφία (αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία σχετίζεται με την κριτική αξιολόγηση των υπολοίπων). Κατά μίαν έννοια, το Λεξικό του Σιρλότ αποτελεί και μια συνοπτική παγκόσμια ιστορική ανασκόπηση αυτών των τομέων της ανθρώπινης καλλιτεχνικής δημιουργίας και σκέψης.

Συγγραφέας : Cirlot Juan Eduardo
Μεταφραστής : Καππάτος Ρήγας
Εκδότης : Εκάτη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-408-080-6
Σελίδες : 672
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Τέχνη – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά , Λογοτεχνία – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.22 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.