Το λέμε σωστά; Το γράφουμε σωστά;

Περιγραφή
Πόσο σωστά χρησιμοποιούμε τη γλώσσα μας;
Το βιβλίο αυτό, με απλό και συστηματικό τρόπο, μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε και να διορθώσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε συχνά όταν μιλάμε ή όταν γράφουμε.
Στο ευρετήριο, το οποίο προτάσσεται, ο αναγνώστης θα βρει όλα τα λήμματα του βιβλίου, ώστε να μπορεί να ανατρέχει στις σελίδες του και να λύνει εύκολα τις απορίες του.
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα εξής:
– συνήθη ορθογραφικά, μορφολογικά και συντακτικά λάθη με τους αντίστοιχους σωστούς τύπους
– συγγενικές λέξεις, καθώς και λέξεις παρώνυμες και ομόηχες που συγχέονται στη χρήση
– η σωστή απόδοση λόγιων φράσεων που λέγονται, γράφονται ή χρησιμοποιούνται λανθασμένα
– η σωστή χρήση ομόρριζων επιρρημάτων που χρησιμοποιούνται λανθασμένα
– ομόρριζα επιρρήματα και επίθετα που συγχέονται στη χρήση
– ομόρριζες λέξεις που διαφέρουν στην ορθογραφία.
Ένα χρηστικό βιβλίο-οδηγός, πολύτιμο βοήθημα για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη σωστή χρήση της γλώσσας.Η Ίνα Αναγνωστοπούλου είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στη σύνταξη λεξικών της Ελληνικής (ορθογραφικού, συνωνύμων), καθώς και σε προγράμματα ανάλυσης της ελληνικής γλώσσας (μορφολογία, σύνταξη κ.ά.) σε Η/Υ (ΙΒΜ). Είναι από τους συγγραφείς του βιβλίου “Ελληνική γλώσσα, εγχειρίδιο διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης (ξένης) γλώσσας” (Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη). Για δύο χρόνια ήταν μέλος της ομάδας γλώσσας που ετοίμαζε και παρουσίαζε στη ΝΕΤ την εκπομπή “Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική”, υπό την εποπτεία του καθηγητή της Γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτη. Ασχολείται με θέματα διδακτικής της γλώσσας (εισηγήσεις σε σεμινάρια, άρθρα σε φιλολογικά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, δημιουργία CD), καθώς και με γλωσσική επιμέλεια βιβλίων. Εργάστηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ενώ τώρα διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγγραφέας: Αναγνωστοπούλου Ίνα, Μπουσούνη – Γκεσούρα Λία
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-566-326-0
Σελίδες: 228
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Νέα – Γραμματική, Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία, Ελληνική γλώσσα, Νέα – Συντακτικό

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.59 €