Το Κόσοβο και οι αλβανικοί πληθυσμοί της Βαλκανικής

Περιγραφή
Tο βιβλίο εξετάζει τη θέση των Aλβανών στη Δυτική Bαλκανική, όπως διαμορφώθηκε μετά τη νατοϊκή επέμβαση στο Kόσοβο, που εγκαινίασε μία καινούρια φάση στην εξέλιξη του ζητήματος. Mετά από μία σύντομη ιστορική αναδρομή, αναλύεται η κρίση της τελευταίας τριετίας από πολιτική, διπλωματική και νομική άποψη. Περιλαμβάνονται επίσης κεφάλαια που αφορούν στη συγκρότηση του εσωτερικού πολιτικού μετώπου και την εξωτερική πολιτική της Aλβανίας, στους Aλβανούς της ΠΓΔM και στη βουλγαρική ανάμιξη στο ζήτημα.Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953 από γονείς μικρασιατικής και θρακικής καταγωγής. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα της ίδιας σχολή.
Διδάσκει δημόσιο διεθνές δίκαιο στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (από το 1980), καθώς επίσης και στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στην Αστυνομική Ακαδημία (παράρτημα Θεσσαλονίκης).
Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) από το 1994. Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης παρ’ Ερέταις.
Είναι επικεφαλής της Εναλλακτικής Έδρας Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (από τον Ιούνιο του 2004).
Έχει ενεργό ανάμιξη στα δημόσια πράγματα, κυρίως στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, μέσω της αρθρογραφίας του και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του.
Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7/3/2004.

Συγγραφέας: Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, Κεντρωτής Κυριάκος Δ., Μαντά Ελευθερία, κ.ά.
Επιμελητής: Κόντης Βασίλειος, Μαντά Ελευθερία
Εκδότης: Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου
Έτος έκδοσης: 2000
ISBN: 960-7387-37-6
Σελίδες: 469
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Κόσοβο – Ιστορία
Σειρές: Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.23 €